Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, hurda araçlarla ilgili herhangi bir vergi teşvikinin söz konusu olmadığını belirterek, “20 yaş üstü araçların artık trafikte seyretmesi çok doğru bir şey değil. Teknolojiler çok değişti, yollar çok değişti.” dedi.
 Bir çalışma olduğunu fakat herhangi bir vergi teşviki olmadığını söyleyen Bakan Ergün, “Amaç yaşı dolmuş, trafiği aksatan araçları trafikten çekmek. Bunun için daha önce bir uygulama yaptık. Bu uygulama ağır tonajlı araçlar, kamyonlar ve otobüsler için yapıldı. Şimdi de otomobillerle ilgili nasıl bir çerçeve oluşturabiliriz diye çalışıyoruz.” dedi.  Kişinin aracını almak, onun bedelini ödemek, eğer yeni bir araç alacaksa, Türkiye’de üretilen araçlardan almak şartıyla uygun kredi mekanizması oluşturabilmek üzerinde çalıştıklarını kaydeden Ergün, “Vergi indirimi söz konusu değil, hiç de olmadı böyle bir çalışmamız. Nasıl olduysa bazı arkadaşlarımız soruyu bu şekilde sordukları için bazı bakan arkadaşlarımız, özellikle vergi konusunda hassas olan bakan arkadaşlarımız, ‘Ayrı bir vergi indirimi yok.’ diyorlar haklı olarak. Başka bir çerçevede devam eden bir çalışma. İnşallah 2014’te sonuçlandıracağız, o zaman size ilan ederiz.” dedi.

 Arabaların yaş aralığıyla ilgili değerlendirmede de bulunan Ergün, “16 olsun diyen arkadaşlar var, 20 olsun diyen arkadaşlar var ama o civarda bir noktada seyreder. Yani 20 yaş üstü araçların artık trafikte seyretmesi çok doğru bir şey değil. Kullanan için de trafiğin genel akışı için de önemli sorunlar ortaya çıkmaya başladı.” ifadelerini kullandı.
Editör: Haber Merkezi