BALIKESİR'de uzun yıllardır satışa çıkarılmasına rağmen alıcı bulmayan Özel İdare İşhanları nihayet satıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Anafartalar Caddesi'ndeki işhanlarının satışından 20 milyon lira gelir elde edildiğini açıkladı. 
Özel İdare iş hanının satışını yaptıklarını açıklayan Başkan Uğur, 20 milyon lirayı Büyükşehir Belediye'nin kasasına koydukları için mutlu olduklarını söyledi.

Başkan Uğur, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bundan 4 yıl önce Özel İdare satmak için çok uğraşmıştı müşteri bile bulamadı.
Balıkesir’in Büyükşehir olmasıyla birlikte arsalar, gayrimenkuller değerlendi.
Biz Balıkesir’i hem yurt içinde hem de yurt dışında tanıtıyoruz. Böylelikle Balıkesir değerlendi. Bizde bu iş hanını hiç bir gelir getirmeyen, geliri kadar masrafı olan yeri sattık. Orayı 20 milyon lira ile değerlendiriyoruz, bu para tabi ki Balıkesirlilerin hizmetine sunulacak. "
Bu arada, balikesirim.net muhabirinin öğrendiği bilgiye göre, Anafartalar Caddesi'ndeki 1.İş merkezini 14.5 milyon lira karşılığında satın alan NET İnşaat firması, burasını yıkarak yerine yeni alışveriş merkezi yapacak. (www.balikesirim.net)