"Bayramda havalar nasıl olacak?" sorusunun cevabı bugün kendini buldu.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Balıkesir için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı yaptı. Balıkesir'de metrekareye 20 ila 50 kg. arasında yağış düşmesinin beklendiği bildirildi.
Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağış dalgasının yurdumuzun batı kesimlerini etkisi altına alacağını açıklayan yetkililer, Ani Sel - Su Baskını - Sel - Heyelan - Yıldırım - Ulaşımda Aksamalar oluşma riski bulunduğunu kaydetti. Gereken önlemlerin alınması istendi.
İŞE O UYARI
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Balıkesir'i de kapsayan uyarısı şöyle:
İzmir ve Balıkesir radarı ile uydu görüntülerinden alınan son veriler ve yapılan son Meteorolojik değerlendirmelere göre:
Çeşme ve Güney Ege kıyılarında başlayan yağışların akşam saatlerinden itibaren kuvvetli, gece saatlerinden itibaren İzmir ve Aydın kıyı bandında çok kuvvetli (50-75 kg/m2), İç kesimleri ile Manisa, Çanakkale ve Balıkesir çevrelerinde kuvvetli (20-50 kg/m2) sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış şeklinde olması beklenmektedir.
Yağışların salı ve çarşamba günlerinde de İzmir Aydın ve Manisa'da çok kuvvetli (50-75 kg/m2), iç kesimlerde kuvvetli (20-50kg/m2) olarak devam etmesi beklenmektedir.
Yağışlı hava kütlesi perşembe günü öğle saatlerinden sonra etkisini yitirmesi ve bölgemizi terk etmesi beklenmektedir.
Yağışların devamlılık arzetmesi ve kuvvetli olması nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, kısa süreli dolu, yağışla birlikte kuvvetli rüzgar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."
Bu arada, yağışların bayram süresince devam edeceği kaydedildi.