Merhum gazeteci yazar, spor adamı Ahmet Aydemir'in milletvekili kızı Pakize Mutlu Aydemir'in girişimleriyle kazandırılan son teknoloji yeni cihazlarla birlikte hastane bünyesindeki anjiyografi ünitesi sayısı ikiye yükseldi.

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki Ahmet Aydemir Anjiyografi Ünitesi törenle hizmete alındı.

"AHMET ABİYİ İYİ BİLİRİZ"

Milletvekili Mutlu Aydemir, kazandırılmasına öncülük ettiği anjiyografi ünitesinin açılışındaki konuşmasında hem duygulandı, hem de duygulandırdı. Geçen yıl 20 Eylül'de vefat eden babasının son nefesini verdiği hastanede yaşadıklarını hatırlatırken gözyaşlarına engel olamayan Aydemir, "Babam zengin değildi, ama gönlü karun zenginiydi. Herkesin iyiliğini ister, iyiliği için koşyar, çaba gösterirdi.  Nezaketi hiç bir zaman bırakmadı. Vicdan muhasebenini her zaman yanında hazine olarak tuttu. Balıkesir aşığı, Balıkesir sevdalı, yüreğinde hiçbir zaman kötülük barındırmayan, takdiri ve teşekkürü bilen biriydi." dedi. 

Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 2. Anjiyografi Ünitesinin kurulmasına nasıl karar verildiğinin hikayesini kısaca paylaşan milletvekili Aydemir, konuyu ilettiğinde desteğini esirmeyen Cumhurbaşkanı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel'e gösterdiği ilgi nedeniyle teşekkür etti. 

Vali Hasan Şıldak ile Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve BAÜN Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş da kısa konuşmalarında sağlık alanındaki gelişmelerine dikkat çekti, anjiyografi ünitesinin hayırlı olmasını diledi, merhum Ahmet Aydemir'i saygıyla yad etti. Açılış esnasında "Bu cihazlar olsaydı, dedem yaşayacak mıydı?" diye soran Aydemir'in torunu herkesi duygulandırdı. 

Düzenlenen sade törene Aydemir'in kızları yanı sıra Vali Hasan Şıldak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Rektör Prof. Dr. İlter Kuş, Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ali Yıldız, Ak Parti İl Başkanı Ekrem Başaran, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir, üniversite üst yönetimi, hastane üst yönetimi, öğretim üyeleri ve sağlık personeli katıldı.

AHMET AYDEMİR
İÇİN MEVLİD ve YEMEK HAYRI

Geçtiğimiz yıl vefat eden Balıkesir’in sevilen isimlerinden duayen gazeteci, spor adamı Ahmet Aydemir bugün Çamlık Hilâl Camisinde okunan mevlit ve yemek hayrı ile anıldı.

Ahmet Aydemir’in kızı Ak Parti Balıkesir Milletvekili Mutlu Aydemir başta olmak üzere tüm aile fertlerinin organize ettiği ve misafirleri ağırladığı Mevlide Vali Hasan Şıldak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Ak Parti İl Başkanı Ekrem Başaran ile birlikte İlçe Belediye Başkanları, İlçelerin parti başkanları, İl ve İlçe yönetimleri, işadamları, STK Temsilcileri, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Kılınan Cuma Namazının ardından misafirlere yemak ikramında bulunuldu.

Etkinlik sonunda ailesi ve sevenleri Balıkesir Haber TV’ye duygu ve düşüncelerini aktardılar.

Rektör Kuş, anjiyografi cihazının kazandırılmasına öncülük eden milletvekili Mutlu Aydemir'e teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi