Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli ve  Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis ve Malatya'da büyük yıkımlara neden olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerim yıkıcı etkisi sonrası yaraların sarılması için hummalı çalışmalar devam ederken, 86 milyon tek yürek oldu. Başlatılan seferberliğe, kimi manevi, kimi maddi yardımla katılırken, Kuvayi Milliyeciyerin torunları da ön saflardaki yerini aldı. 

Örnek bir yardımlaya haberi de Ayvacık Devlet Hastanesi'nde görev yapan Balıkesirli Hülya-Mehmet Göçmez'den geldi. Sağlıkçı çift, birer maaşlarını AFAD'e bağışladı. Alkışlanacak bağışı yapan çift, "Devletimiz bugüne kadar her desteği yaptı. Şimdi sıra bizde" dedi.

18 yıllık devlet memuru olduğunu belirten Mehmet Göçmez, "Memur maaşları depremden etkilenen 11 il için erken ödeme kararı alınsa da tüm Türkiye' yi kapsayacak şekilde erken ödenmesi bizim anlayışımda daha erken yardım edebilmemiz için bir fırsattır.. Bu düşünce ile Eşim Hülya Göçmez ile birlikte 1 Maaşımızı Afad'a bağışladık. 18 yıllık Memuruz 18 yıl boyunca devletimiz bize vermiş biz böyle bir durumda kayıtsız kalamazdık.

Geçmişte birçok badireyi birlikte atlattık, bunu da atlatacağız inşallah. Allah, milletimizi, ülkemizi her türlü afetten ve felaketten korusun." ifadeleriyle duygularını dile getirdi.

Göçmez, bağışın dekontunu, "Unutmayın!!! Siz Allah için ne verirseniz Allah size daha iyisini verir."  notuyla sosyal medya hesabından paylaştı.

Editör: Haber Merkezi