Balıkesir’de büyük eksikliği hissedilen ve herşeyiyle dört dörtlük olacak hastanenin ilimize kazandırılmasının önündeki engeli kaldıran imza Belediye Başkanı İsmail Ok’tan geldi.  Belediye ile Sağlık teşkilatı arasındaki krize el koyan Ok, İzmir yolu üzerindeki 80 bin dönülük araziyi dertlere derman olacak hastanenin yapımı için tahsis ederek herkesten alkış aldı

YOLU VALİ ARSLAN AÇTI

UZUN yıllar işgal ettikleri koltuklarda gözle görülür tek icraatları görülmeyen isimler sayesinde sağlık alanında ‘sağlıksız kent’e dönüşen Balıkesir, Vali Yılmaz Arslan dönemiyle birlikte bürokraside yaşanan değişim rüzgarının ardından bu açığını kapatma yolunda hızlı ve emin adımlarla ilerliyor. 
SAĞLIK BAKANLIĞI ‘OLUR’ VURDİ

MEVCUT hastanelerdeki yetersizliği tesbit ederek yeni bir hastane  yapılması gerektiğini Bakanlık yetkililerine ileten Arslan,  milletvekillerimizin de devreye girmesi sonucu Başkentten ‘olur’ yanıtını aldıktan sonra yer arayışlarına başlanıl-mıştı. En uygun yer olarak İzmir yolu üzerindeki eski Et ve Balık Kurumu’nun yanındaki belediyeye ait arazi görülmüş ve herkes burada mutabık kalmıştı.

BALIKESİR BELEDİYESİ SORUN  ÇIKARDI
SAĞLIK Teşkilatı, uzun süre önce Beledi-ye’ye başvurarak yerin tahsisini istedi. Önce olumlu yanıt verildi, ardından sorunlar yaşandı ve kriz oluştu.  Bunun üzerine, hastane yeri için yeni arayışlara girişildi. Çamlık bölgesinde bulunan yere ise şehir planlamacıları karşı çıktı. Hasta-ne yeri konusu muammaya dönüştü.

BAŞKAN OK DEVREYE GİRDİ, KRİZE EL KOYDU VE ÇÖZDÜ

UMUTLARIN yitirilmeye başlandığı anda  Belediye Başkanı İsmail Ok, krize el koydu ve 80 dönümlük alanı 800 yataklı herşeyi ile dört dörtlük olacak hastanenin yapımı için tahsis edilmesini içeren protokolün altına imzasını attı. Alınan yerin karşılığında Belediye’ye Kültür Sitesi ile eski hayvan pazarı-nınbulunduğu alanlar verildi. Başkan Ok, dertlere derman olacak hayırlı bir hizmetin paydaşları arasına adını yazdırıp hem hayır dua aldı, hem de alkışı haketti.

Editör: Haber Merkezi