Rektör Kuş, “Hastanemizin yatak sayısını 220’den 420’ye çıkarmak için Cumhurbaşkanlığı Strateji Bütçe Başkanlığına iki proje sunduk. Biri 100 yataklı Onkoloji Hastanesi diğeri de 100 yataklı Organ Nakil Merkezi. Bu iki projemizin olumlu sonuçlanmasıyla yatak sayımızı 420’ye çıkaracağız” dedi.

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yaşanan gelişmeleri HABERCİ gazesi Genel Yayın Yönetmeni Mahmut Acaröz’e anlattı.

Rektör Kuş, “Üniversitemizde akademik personel ile yardımcı sağlık personeli eksiği mevcuttu, 1 Şubat 2019’da Acil Servisimizi açtık, aynı gün yine Yoğun Bakım Servisimizi devreye soktuk. Bu süreçten sonra açtığımız Acil Servisimizi 3. Basamak Acil Servis olarak ruhsatlandırdık. Acil Servisimizde 9 Yardımcı Doçent hocamız görev yapıyor. İlk defa 2020 ikinci döneminde Tıpta Uzmanlık Sınavıyla (TUS) ile beş asistan doktorumuz Acil Bölümüne yerleşmiş oldu. Acil Ana Bilim Dalımız bundan sonraki süreçte Acil Tıp Eğitimi vererek Acil Tıp Uzmanı da yetiştirmiş olacak” dedi.

YOĞUN BAKIM YATAK SAYISI 24’E ÇIKTI

12 yataklı Yoğun Bakım Servisini açtıktan sonra özellikle covid-19 sürecinde alanlar yetmediği için 12 yataklı yeni covid-19 yoğun bakım ünitelerini de açtıklarını kaydeden Rektör Kuş, “İl Sağlık Müdürlüğümüz ile koordineli bir şekilde bu işi gerçekleştirdik. Ventilatör gibi cihazları onlardan aldık, yatakları biz temin ettik. 1 Şubat 2019’da Acil Servis ve Yoğun Bakımımızı açtıktan sonra hızlı bir şekilde akademik kadro sayımızı artırdık. Profesör, Doçent ve Yardımcı Doçent sayımız 89 iken bugün itibariyle bu sayı 164’e ulaştı. Üniversite hastanemizde asistan doktor sayımız 70’ten 151’e çıktı. Şu an hastanemizde 300’ün üzerinde çalışan doktorumuz var.

YENİ BÖLÜMLER AÇILDI

Hastanemizde yetişkin endokrinoloji, çocuk endokrinoloji, çocuk psikiyatri, çocuk nöroloji, çocuk enfeksiyon, ağrı poliklinikleri açılarak halkımıza hizmet vermeye başladık. Şu an hastanemizde hiç bir branşta eksik doktorumuz yok. Bilakis hastanemizde üst ihtisas yapılabilecek alanları açmaya başladık. El cerrahisinde, Gastroentroloji de yan dal eğitimi vermeye başladık. Hem hemşire, hem hemşire yardımcı sayımızı, yardımcı sağlık personel sayımızı artırdık. Üniversite hastanemizde hala kullanmadığımız 70’e yakın hemşire kadromuz var. İhtiyaç halinde bu kadroları kullanacağız. 220 yataklı hastanemizin yatak kapasitesini artırmak için gerekli girişimleri yaptık” dedi.

200 EK YATAK İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Yatak sayısını artırmak için Cumhurbaşkanlığı Strateji Bütçe Başkanlığına iki proje sunduklarını kaydeden Rektör Prof. Dr. İlter Kuş açıklamasına şöyle devam etti:

ONKOLOJİ HASTANESİ 10 NUMARA OLUR

“Bu projelerden biri 100 yataklı Onkoloji Hastanesi diğeri de 100 yataklı Organ Nakil Merkezi. Bu projeler olumlu sonuçlandığında yatak kapasitemiz 420’ye çıkacak. İki projemiz de Strateji Bütçe Başkanlığı’nda gerekli prosedürlerden geçti, Strateji Bütçe Başkanlığı Sağlık Bakanlığımıza görüş sordu. Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Strateji Bütçe Başkanlığına bu iki proje hakkında görüş bildirecek. Bakanlığın görüş yazısı bekleniyor.

Milletvekillerimiz de üniversite hastanesine mutlaka bu iki projenin de gerekli olduğunu bildirerek çalışmalarını sürdürüyorlar. Bir milyon 200 binin üzerinde nüfusa sahip şehiriz. Bu şehrin yüzde 21’i 60 yaş ve üzeri bir yaş grubunda. Üçüncü basamak sağlık hizmeti veren bir kurum olarak şehrimize daha fazla katkıda bulunmak istiyoruz.” 

> Mahmut ACARÖZ  | Haberci Gazetesi

Editör: Haber Merkezi