Mesajında Milli Mücadele yıllarından günümüze kadar Tıbbiyelilerin büyük fedakarlıklarda bulunduklarını ve Covid-19 sürecinde de halen özveriyle çalıştıklarını vurgulayan Şahin, “Tıbbiyeliler aydınlanma ve Cumhuriyete giden yolda önemli roller almışlardır. 14 Mart bir Tıp Bayramı olmanın ötesinde, emperyalizme karşı başkaldırının da adıdır.” dedi. 


14 Mart 1919 tarihinde İstanbul’u işgal eden düşman kuvvetlere karşı ilk protestoyu gerçekleştirenlerin Tıbbiyeliler olduğunu anımsatan Şahin, “Tıbbiye öğrencileri henüz 20’li yaşlarında dahi değilken, işgale, manda ve himayeye karşı direniş hareketlerini başlatmışlardır. İstanbul’un işgalinden Cumhuriyet’in kuruluşuna kadar Tıbbiyeliler, Milli Mücadelemizin her aşamasında büyük fedakarlıklar göstermişlerdir. Balıkesir Savaştepe doğumlu Tıbbiyeli Hikmet, İstanbul’da direniş hareketlerini örgütlemiş ve Sivas Kongresi’ne davet edilmiştir.

Yine Kurtuluş Mücadelemizi başlatmak amacıyla 16 Mayıs 1919’da İstanbul’dan Samsun’a yola çıkan Bandırma Vapurunda Mustafa Kemal Atatürk’e 22 kişilik kurmay heyeti eşlik ederken; bunların 3’ü Tıbbiyeliydi. Milli Mücadelemizin neresine bakarsanız bakın, Tıbbiyelilerin izini görmek mümkündür. İngiliz işgaline karşı ilk direnişin Tıbbiyeliler tarafından 14 Mart’ta başlatılması, bu özel günü tıp bayramının ötesinde, emperyalizme karşı başkaldırının da adı haline getirmiştir. Böylece hekimlik, Cumhuriyet tarihimiz boyunca en saygın mesleklerden birisi olarak değerini korumuştur.” ifadelerini kullandı. 
Israrlarla uygulanan yanlış sağlık politikalarının hekimlik mesleğini her geçen gün daha da itibarsızlaştırdığının altını çizen Şahin, şunları söyledi; 
“Yanlış sağlık politikaları ve Covid-19 salgınının sebep olduğu ağır iş yükü nedeniyle sağlık çalışanlarımız hem fiziki hem de psikolojik olarak yıpranmışlardır. Mevcut sağlık politikalarında yapılacak düzenlemelerle sağlıkçılarımızın talep ettikleri özlük hakları iyileştirilmeli, sağlıkta şiddet önlenmelidir.  Bu vesileyle, geçtiğimiz son bir yılda Covid-19 ile en ön safta mücadele veren sağlık emekçilerimiz başta olmak üzere, doğumdan ölüme kadar yanımızda olan hekimlerimiz ve tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını kutluyorum.”  

Editör: Haber Merkezi