Türkiye ölçeğinde, özellikle tedavi ve rehabilitasyon sürecine dahil olanların sıkı takip edilmesiyle mücadelede örnek oluşturan projede gelinen son durum Vali Şıldak başkanlığında yapılan toplantı ile değerlendirildi. Bağımlı bireylerin uyuşturucuyu bırakmaları ve hayatlarını sağlıklı bir şekilde sürdürmelerini amaçlayan projenin çalışmaları ile sürekliliğini sağlayacak planlamalar ele alındı. 

Toplantıda Merkez, Edremit ve Bandırma Uyuşturucuyla Mücadele Birimlerince yürütülen çalışmalar ile ilgili güncel bilgiler verildi. Yapılan sunumda; başvuru, tedavi, rehabilitasyon, numune ve izleme, meslek edindirme kursları, istihdam gibi proje uygulama süreçlerinin genel değerlendirmesi gerçekleştirildi. Bağımlılıkla mücadelede Balıkesir’in bir adım önde olmasını sağlayan projeye başvuran yaklaşık 800 kişiden tedavi ve rehabilitasyon süreci devam eden, geçici ve kalıcı istihdamı yapılan bireylerin güncel sayılarıyla ilgili bilgilendirme yapıldı. Mücadeleye sosyal bir pencereden bakan proje ile 19 kişinin kalıcı iş sahibi olduğu ve halen çalışmaya devam ettiği, İŞKUR Toplum Yararına Programı kapsamında ise 4’ü halen devam eden toplam 54 kişinin iş hayatına adaptasyonlarının sağlandığı bildirildi. 

Başvuru sayılarının yükselmesi için bilinirliğin artırılmasına yönelik çalışmaların hızla devam etmesine dikkat çekilen toplantıda, projenin önemli bir bileşenini oluşturan meslek edindirme kurslarıyla kalıcı istihdamı güçlendirecek çalışmaların devam edeceği ifade edildi. Projenin bilinirliğinin artması için yapılan ziyaretler ve stant çalışmalarının sürece güç kazandırdığı vurgulandı. Bilgilendirme faaliyetlerine devam edilmesi, ayrıca danışanlar için düzenlenmesi planlanan kültürel ve sportif etkinlikler, geziler ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu. 

Umut Dolu Yeni Bir Hayat

Projede görevli personele özverili çalışmaları dolayısıyla teşekkür eden Vali Şıldak, 2023 yılında da aynı özen ve heyecanla devam edecek projeyle hayatlarına yeni bir kapı açmasını bekleyen daha çok kişinin elinden tutulması gerektiğini söyledi. Etkileyici bir seviyeye ulaşan proje ile bağımlılıkla mücadelede açılan kapının umut dolu bir hayat sunduğunu ifade etti. Vali Şıldak, başladığı günden bu yana her aşamasını yakından takip ettiği projede, tedavi ve rehabilitasyon sürecindeki bireylerle çeşitli programlarda bir araya gelerek, onlara cesaret vermeye de devam edecek.

Editör: Haber Merkezi