Baba ocağı İvrindi'de yapımı tamamlanan Devlet Hastanesi'nin yeni yerinde Pazartesi'den itibaren vatandaşlara hizmet başlayacağını müjdeleyen AK Parti Milletvekili Mustafa Canbey, "50 yataklı ve oldukça modern ünitelerden oluşan Devlet Hastanemiz, bölgeye de hitap edecektir." bilgisini verdi.

Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, İvrindi başta olmak üzere bölgedeki vatandaşlara şifa dağıtacak  Devlet Hastanesi’nin bölgede önemli bir beklentiyi karşılayacağını ifade etti.

Canbey, Balıkesir Sağlık İl Müdürü Fevzi Yavuzyılmaz ve İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz ile birlikte yeni hastaneye giderek son durumunu hakkında bilgi aldı..

Türkiye’nin sağlık yatırımlarında rüştünü ispatlayan güçlü bir ülke olduğuna dikkat çeken milletvekili Canbey, İvrindi Devlet Hastanesi hakkında şu bilgiyi verdi: 

"İvrindi’ye ihtiyacı olan hizmetin gelmesi için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Hemşerilerimizin oldukça modern ortamda tedavilerinin yapılacağı yeni hastanemiz 10 bin metrekare alan üzerinde 3 bin metrekare kapalı alanda hizmet verecektir. 50 Yataklı ve oldukça modern ünitelerden oluşan Devlet Hastanemiz İvrindi ile birlikte bölgeye de hitap edecektir.” 

SAĞLIK YATIRIMLARINDAN
BALIKESİR PAYINI ALIYOR

İvrindi Devlet Hastanesi'nin 8 Haziran Pazartesi günü hizmet vermeye başlayacağını müjdeleyen Mustafa Canbeş, sözlerini şöyle sürdürdü:

”Pandemi sürecinde Türkiye özellikle sağlık alanında yaptığı yatırımlarla Dünya’da örnek gösterilen bir ülke konumuna geldi. Balıkesirimiz de özellikle, sağlık yatırımları noktasında son yıllarda önemli bir pay almaktadır. Bu çerçevede İvrindi’de yapılan ve son derece modern ünite ve teknik cihazlarla donatılan Devlet Hastanemizin yapımında emeği geçenleri tebrik ediyor, İvrindili hemşehrilerime hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”


İVRİNDİ Belediye Başkanı Yusuf Cengiz de, "İlçemiz için büyük bir kazanç niteliği taşıyan Devlet Hastanesi tüm hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun." dileğinde bulundu.

HANGİ BÖLÜMLER VAR?

Başhekimliğini Uzm. Dr. Korkmaz Oruç'uç üstlendiği hastanede bulunacak bölümler şöyle:

İvrindi'nin girişinde 3 bin m2 üzerine kurulu ve 10 bin m2 kapalı alana sahip 50 yatak kapasiteli İvrindi  Devlet Hastanesi'nde ilk etapta
1 Göğüs Hastalıkları uzmanı
2 Dahiliye Uzmanı
3 Diş Hekimi
1 Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı
1 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
1 Anesteziyoloji ve reanimasyon uzmanı
1 Genel Cerrahi Uzmanı
6 Acil Pratisyen Hekim ve 139 personel ile birlikte hizmet vermeye başlayacak.

 

Editör: Haber Merkezi