Sağlık Bakanlığı, İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Yılmaz'ı Balıkesir Genel Sekreteri olarak atadı. Karar, Balıkesir sağlık camiasında sevinçle karşılandı.
 
Sağlık Bakanlığnın dönüşüm politikasında 'genel sekreterlik' uygulaması nihayet hayata geçiyor. Yeni genel sekreterlerin Kurban Bayramından sonra illerdeki görevlerine başlaması bekleniyor. Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın önümüzdeki günlede bizzat açıklaması beklenen genel sekreterlerin isimlerinin kesinleştiği, 81 ile toplam 87 genel sekreterin atamalarının yapıldığı öğrenildi. Genel Sekreterler Bakanlık tarafından kendilerine tebliğ edilen görevleriyle ilgili hazırlıklara başladı.

YENİ YAPI NASIL OLACAK?
Balıkesir Kamu Hastane Birlikleri Genel Sekreteri Dr. Hasan Yılmaz'a bağlı olarak Tıbbi İşler, İdari İşler ve Mali İşler olmak üzere 3 başkan görev yapacak.

Balıkesir'deki iki büyük hastanede ise (Balıkesir Devlet Hastanesi ve Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi) 1 hastane yöneticisi, 1 başhekim, 3 müdür (idari işler müdürü, mali işler müdürü, otelcilik hizmetlerinden sorumlu müdür) kadrosu görev yapacak. İl Sağlık Müdürü Hasan Yılmaz'ın yerine sağlık müdürü olarak atanacak isim ise bilinmiyor.

Balıkesir Kamu Hastane Birlikleri Genel Sekreteri Dr. Hasan Yılmaz, atamayı doğrularken, kararın ve yeni dönemin başta Balıkesir olmak üzere tüm ülkeye hayırlı olması dileğinde bulundu.

Genel Sekreter Hasan Yılmaz, Balıkesir'deki hastanelerde değişimin çok net bir şekilde görüleceğini, vatandaşa, topluma en iyi hizmetin verilmesi için ne gerekiyorsa yapacaklarını bildirdi.

Balıkesir'in sağlığını yönetecek olan Kamu Hastane Birlikleri Genel Sekreteri Dr. Hasan Yılmaz, yeni görevinden dolayı tebrik yağmuruna tutuldu.
GENEL SEKRETERLERE SÜPER YETKİ
Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanan sağlıkta dönüşüm projesi kapsamında 81 ilde oluşturulan Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği, bakanlığa bağlı hastanelerin tek çatı altında yönetilmesini sağlayacak. Birleşmeyle birlikte sınırlı sayıdaki sağlık personelinin tek elden yönetilmesi, kaynakların verimli kullanılması ve sağlık giderlerinin azaltılması amaçlanıyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından Kamu Hastaneler Birliğinin taşradaki yansıması Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği. KBH'lerde denetim yapılan hastaneler içinde üniversite hastanelerinin de yer alıp almayacağı henüz bilinmezken özel sektör de dahil tüm hastaneleri etkileyecek bir süreç başlamış olacak.

Yeni dönemde denetim mekanizmasını Genel Sekreterlik belirleyecek. Hastanelere yapılacak ihale, puantaj verme, yatırım işleri vs. gibi önemli konularda tek söz sahibi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği olacak. Kamu hastanelerindeki bekleme süresi, hasta yoğunluğu, randevu sistemi, bir de hastaya gösterilen ilgi gibi birçok kriterin hizmet başarısını etkilediği, buna göre kalite hizmet puanları verildiği bildirildi.

ALT KADROLAR İÇİN TALİPLİ ÇOK
Genel Sekreterin görevleri bununla sınırlı değil; hastanelerin ihaleleri, sağlık hizmetleri yönetimi gibi işin maddi boyutu çok çok büyük. Bu nedenle, Genel Sekreterliğin alt müdürlüklerine sözleşmeli statüsünde işin uzmanlarının getirilmesi planlanıyor. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinin altında ihdas edilecek üç müdürlükte -sözleşmeli statüsünde- çalışacakların uzman kişiler olması gerekiyor. Bu arada, 'uzman statüsü' için bazı kişilerin siyasi lobi faaliyetine giriştiği ancak bundan rahatsızlık duyulduğu belirtildi.
Editör: Haber Merkezi