BALIKESİR'de 7 Haziran 2015 seçimlerinde oy kaybına uğrayan AK Parti, 1 Kasım 2015 erken genel seçiminde tekrar bu hataya düşmemek için ince eleyip sık dokudu. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığındaki üst kurul, aday listelerine son şeklini verdi.  Üst kurul özellikle, kıl payı denilebilecek oy oranlarıyla MHP'ye 10 vekil kaptırılan ve aralarında Balıkesir'in de bulunduğu illerin listesinde yer alan isimleri belirlerken büyük bir titizlikle çalıştı.
Balıkesir'de 2 bin 128 oyla 4. milletvekilliğini Milliyetçi Hareket Partisi'ne kaptıran AK Parti, bu kez parti tabanının sesine kulak vererek liste hazırladı.  Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur başta olmak üzere, partili ilçe belediye başkanlarıyla görüşüldü. Balıkesir teşkilatlarından giden talepler de dikkate alındı. Bayan adaylarla ilgili sıralama yeniden gözden geçirildi.
AK Parti Genel Merkezi'nin bugün YSK'ya teslim edeceği listelerde "erdemliler ,ağabeyler, kurucular, dava bilincini ön planda tutan isimler" yer verildiği kaydedildi. 


İŞTE BALIKESİR ADAY LİSTESİ

www.balikesirim.net muhabirlerinin edindiği bilgiye göre, AK Parti Balıkesir milletvekili aday listesinin ilk üç sırası değişmedi. Buna göre, Av. Mahmut Poyrazlı, Ali Aydınlıoğlu ile Sema Kırcı yer alıyor.
Listenin 4. sırasına ise, dağ bölgesini temsilen bir isim yazıldı. Bu ismin Kasım Bostan  mı, Mustafa Canbey mi olduğu konusunda net bir bilgiye ulaşılamadı.  
Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.
Editör: Haber Merkezi