AK Parti'de 14 Mayıs'ta yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için 81 ilde aday belirleme işleminin ilk ayağı olan teşkilat temayül yoklaması başladı.
 


DEMOKRASİ ŞENLİĞİ
Balıkesir Avlu Kongre ve Kültür Merkezindeki temayül yoklaması demokrasi şenliği havasında geçti. "Başlasın Türkiye Yüzyılı" mottosuyla gerçekleşen oylamada aday adayları delegeleri etkilemek için sergilediği performans renkli görüntüler oluşmasına neden oldu.

ELEKTRONİK ORTAMDA OYLAMA
İl Başkanı Ekrem Başaran organizasyonun aksaksız yürütülmesi amacıyla ekibiyle birlikte yoğun çaba gösterdi. Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli de koordinatör olarak görev yaptı.
Balıkesir'de aday adaylığı için başvuran 70  isim için teşkilat temayül yoklaması elektronik ortamda yapıldı.

3 BİN PARTİLİ OY KULLANDI
AK Parti teşkilatları, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, kadın ve gençlik kolları yöneticilerinden oluşan yaklaşık 2500 kişi, 70 aday adayı arasından 9 isim tercihinde bulundu.

Aday adayları, 20 ilçeden oy kullanmak için salona gelen teşkilat mensuplarını yakın markaja aldı.

ALT KOMİSYON ELEYECEK


Temayül yoklamalarından çıkacak sonuçlar, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ile Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyelerinden oluşturulan ve 27 Mart'ta çalışmaya başlayacak alt komisyonlara sunulacak.

LİSTEDE KİMLER OLACAK
AK Parti'nin Balıkesir listesinde mevcut vekillerden İsmail Ok, Belgin Uygur, Adil Çelik ile Mustafa Canbey'in yeniden yer almaları beklenirken, Milli Savuma Bakanı Hulusi Akar, Çevre, Şehirlik ve İlklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile eski Enerji Bakanı Taner Yıldız isimlerinden birine Balıkesir listesinde yer verilebileceği konuşuluyor.

SÜRPRİZ İSİMLER ÇIKABİLİR
Mevcut aday adaylarından Abdullah Altıntaş, Ahmet Gür, Zeynep Deniz, Ömer Alan, Yunus Bozbey, Necdet Uysal, Eşref Uslu, Hülya Kamçı da şanslı isimler arasında gösteriliyor.

Milletvekili aday listesine aday adayı olmayan isimlerin de yazılması muhtemel.  AK Parti kurmaylarının Balıkesir iş dünyasındaki bazı isimlere adaylık teklifi götürdüğü biliniyor.

19 NİSAN'DA KESİNLEŞECEK


14 Mayıs seçimlerinde cumhurbaşkanı adayları netleşirken, milletvekilliği aday adaylığında da sona gelindi. 2023 seçimleri için milletvekili aday listeleri 9 Nisan'da YSK'ye teslim edilecek.  19 Nisan'da ise milletvekili kesin aday listeleri ilan edilecek. Peki,  AK Parti Balıkesir Milletvekili aday adayları kimler.

Editör: Haber Merkezi