Altıeylül Belediyesi’nin hizmet ve projeleri vekillerden tam not aldı.
Pamukçu Sedefne Otel’de gerçekleşen sunumda, Altıeylül Belediyesi’nin kurulduğu günden bu yana verilen hizmetlerle yapımı devam eden ve yapılacak olan projeler hakkında  AK Parti Balıkesir milletvekillerine özel sunum yapılarak bilgiler verildi.


VEKİLLERE ÖZEL BRİFİNG
Ev sahipliğini Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı’nın yaptığı bilgilendirme toplantısına; Balıkesir Milletvekilleri Yavuz Subaşı, Adil Çelik, Mustafa Canbey, Pakize Mutlu Aydemir ve Belgin Uygur, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Altıeylül Belediyesi Başkan Yardımcıları Ahmet Özen, Fikrettin Kocaman ve Osman Ödemiş ve Birim Müdürleri katıldı. 


HİZMETLER ALKIŞ ALDI
Birimler tarafından hazırlanan sunumlarda belediye faaliyet, hizmet ve projeleri anlatıldı. 2014 Yerel Seçimleri ile hizmete başlayan Altıeylül Belediyesi’nin yapmış olduğu projeler ve hizmetler vekillerin büyük beğenisini kazandı.


ALGEM GURURU
Altıeylül Belediyesi Kurucu Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nun Büyükşehir Belediye Başkanı olarak atanmasının ardından Altıeylül Belediye Başkanı olarak göreve gelen Hasan Avcı, Sosyal Belediyecilik kapsamında hizmet veren Sosyal Yardım Projesi olan Altıeylül Gelişim Merkezi ALGEM’in üzerinde önemle durdu.
YENİ PROJELERE START
 Plevne mahallesinde ilkinin yapımı başlayan Millet Kıraathanesi, 2. Gündoğan Mahallesinde temeli atılan ikinci ALGEM Binası, Plevne Mahallesinde yapımı başlayan Kapalı Pazar Yeri ve yine Bahçelievler Mahallesi Assuva Park civarında yapılması düşünülen spor kompleksi hakkında bilgiler verdi. 


GÜZEL İŞLER YAPILDI
Yapılan sunumların ardından görüşlerini belirten Balıkesir Milletvekili Pakize Mutlu Aydemir “İş yerim Altıeylül’de evim Karesi’de.  Özellikle sosyal belediyecilik ve hizmet belediyeciliği adına çok güzel işler yapıldı. Altıeylül bu konuda örnek belediyelerden. Altıeylül gün geçtikçe modernleşti. Şehirleşme bu tarafa kaydığı ve yüksek oranda şehirleşme olduğu için işiniz oldukça artı. Ve fakat siz bu gelişmeye ayak uydurdunuz, kırsaldaki mahallelerde de bu gelişmeyle paralel çok başarılı bir belediyecilik sergilendi. Son bir yıl içinde gerek siz, gerek Zekai Başkanın döneminde her türlü emeğiniz için teşekkür ediyorum. Ben de her zaman emrinize amadeyim” dedi. 
SUBAŞI'NDAN TEBRİK
MKYK Üyesi olan Milletvekili Yavuz Subaşı da, seçilmeden önce Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde görev yaptığını hatırlattığı konuşmasında,şu değerlendirmeyi yaptı:
“Balıkesir Büyükşehir Belediyesi 3,5 yılda 1,5 milyon m2 kilit parke taşı döşerken siz Alteylül Belediyesi olarak sadece Zekai Bey’in döneminde 1 milyon m2 taş döşediniz. Halen de merkez ve kırsal mahallelerde kilit parke döşeme işleminiz devam ediyor. Başarılarınızdan dolayı sizi ve ekibinizi tebrik ediyorum.” 


GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ
Milletvekili Mustafa Canbey ise, kırsal mahallelerden gelen konteynır taleplerinin azaldığının altını çizdi. Canbey gönül belediyeciliğine dikkat çekerken “Sosyal Belediyecilik kapsamında rakamları gördüğümde dikkatimi çeken bir şey oldu. Sosyal yardım rakamlarında artış olduğunu gördüm. O alan önemli, çünkü bizim topluma ulaşma ve insanların gönlünü kazanma, gönül belediyeciliği ancak o şekilde oluyor.  Siz yeter ki inanarak çalışın.” diyerek Altıeylül Belediyesi'ni çalışmaları nedeniyle kutladı. 
ALTIEYLÜL'E KARDEŞ GELİYOR
Kardeş Belediyecilik konusunda “Gönül coğrafyamıza hitap etmemiz lazım, o bölgelerden kendimize kardeş belediye bulmamız lazım” diyen Başkan Hasan Avcı önümüzdeki günlerde kardeş şehir talebi ile Kırgızistan’dan bir ekip beklediklerini söyledi. 


AVCI'YLA YOLA DEVAM
Başkan Avcı, seçim dönemine girildiği için bu kararı gelecek dönemdeki ekibe bırakmayı uygun gördüklerini belirtti. Bu sırada devreye giren MKYK üyesi Yavuz Subaşı da, "Bu ekip olduğu gibi devam edecek. Emekli olup bir yere gidiyormuş gibi bir haliniz var. Bir yere gitmek yok" şeklindeki sözleriyle yeni dönemde de Hasan Avcı ile yola devam edileceğini bugünden açıklamış oldu.

Editör: Haber Merkezi