AK Parti Balıkesir İl Başkanı Ekrem Başaran, "Ayasofya’nın cami olması Fatih Sultan Mehmet Han’ın Veziri, Balıkesir’in manevi şahsiyeti, Peygamberimizin ne güzel ordu diyerek övgüsüne mazhar olan ordunun komutanlarından, Zağnos Paşa’nın da ruhunu şad etmiştir." dedi.

AK Parti Balıkesir İl Başkanlığı,  Ayasofya’nın 86 yıl sonra ibadete açılmasıyla ilgili olarak İstanbul’u feth eden ordu komutanlarından Zağnos Paşa’nın adını taşıyan camii önünde basın açıklaması etkinliği gerçekleştirdi.

Fatih Sultan Mehmet’in vakfiyesinde Ayasofya’nın cami olması için tüm Müslümanlara mesuliyet yüklediğini anımsatan İl Başkanı Ekrem Başaran, müslümanların mabedinin tekrar ibadete açılmasının AK Parti’ye nasip olmasından duyduğu heyecanı paylaştı. 
 


STK'LAR DESTEK VERDİ
Zağnos Paşa Camisi önünde düzenlenen basın açıklamasına Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı ve Karesi Belediye Başkan Vekili Muhittin Diker, MHP İl Başkanı Ekrem Gökay Yüksel, BBP İyl Başkanı Zeki Uçar, İl Müftüsü Ramazan Topçam, Memur-Sen İl temsilcisi Ahmet Gür, KADEM Balıkesir Temsilcisi Zeliha Karaman, Kızılay Balıkesir Şube Başkanı Şükrü Güneş,
 Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir, Türkiye Sakatlar Derneği Şube Başkanı Zeki Uslu, Medeniyet Derneği Başkanı Şükrü Bakır, İlim Yayma Cemiyeti, Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği, Birlik Vakfı, İHH, ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu başkanı ve temsilcisiyle çok sayıda vatandaş da katılarak destek verdi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte AK Parti İl Başkanı Ekrem Başaran, Zağnos Paşa'nın torunlarının duygularını şöyle dile getirdi: 

İSTANBUL'UN NAZAR BONCUĞU

“Bugün burada anlamlı bir heyecanı, tarihi bir anın coşkusunu yaşamak ve sizlerle paylaşmak için bir araya geldik. İstanbul’un Fatihi Sultan Mehmet Han’ın 1453 yılında vakfettiği ve vasiyeti doğrultusunda cami olarak mü’minlerin mabedi olan İstanbul’un nazar boncuğu, fethin sembolü Ayasofya Cami 1934 yılında müzeye dönüştürülmesiyle ibadete kapatılmış ve o tarihten bu yana Müslümanlar tarafından tekrar ibadete açılacağı gün hasretle beklenmişti. 

GÜNAHTAN DÖNÜLDÜ

Ecdadımız Fatih Sultan Mehmet Han’ın çok açık bir şekilde vakfiyesinde naklettiği gibi; “Benim Ayasofya Vakfiyem, dolayısıyla kim bu Ayasofya’yı camiye dönüştürürse, vakfiyemi değiştirirse, bir maddesini tevdil ederse, onu iptal veya tadile koşarsa en büyük haramı işlemiş ve günahları kazanmış olur. 

AK PARTİ'YE NASİP OLDU

Bu vakfiyeyi kim değiştirirse Allah’ın, Peygamberin, meleklerin, bütün yöneticilerin ve dahi bütün Müslümanların ebediyen laneti onun ve onların olsun” diyerek tüm Müslümanlara bir mesuliyet yüklemiştir.
Şükürler olsun ki ecdadın vasiyetindeki bu yükü kaldırmak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsında AK Parti’ye nasip olmuştur. 

CUMA GÜNÜ NURLANACAK

Ayasofya hasretimiz geçtiğimiz Cuma günü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ayasofya Camisi’nin yeniden ibadete açıldığı ve Müslümanların secdeleriyle nurlanacağını müjdelemesiyle sona erdi.
Ayasofya'nın ibadete açılmasıyla Balıkesir'in manevi şahsiyeti Fatih Sultan Mehmet'in kayınpederi Zağnos Paşa'nın da ruhununun şad olduğuna değinen AK Parti İl Başkanı Ekrem Başaran, sözlerini şöyle sürdürdü:

MESCİDİ AKSA'NIN HABERCİSİ

“Artık Ayasofya Cami bir müze değil Müslümanların mabedidir. 
Sultan Mehmet Han’ın vasiyeti yerine getirilmiştir. Ayasofya ile vuslatımız dünyanın dört bir köşesindeki Müslümanların dirilişine, yükselişine vesile olmasını rabbimden niyaz ediyorum. 
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı ve hepimizi heyecanlandıran konuşmasında ifade ettiği gibi Ayasofya Camisi’nin dirilişi Mescid-i Aksa’nın özgürlüğe kavuşmasının habercisidir. 

FETRET DEVRİNİN SONU

Ayasofya Camisi’nin dirilişi Müslümanların üzerindeki ölü toprağını atmasının, Fetret Devri’nden çıkışının habercisidir. 
Ayasofya’nın dirilişi sadece Müslümanların değil dünyanın tüm mazlumlarının, mağdurlarının, ezilmişlerinin ve sömürülmüşlerinin sesi olacaktır. 
Yani Ayasofya sadece Ayasofya değildir. 

ZAĞNOS PAŞANIN RUHU ŞAD OLDU

İnanıyorum ki Ayasofya’nın cami olması Fatih Sultan Mehmet Han’ın Veziri, Balıkesir’in manevi şahsiyeti, Peygamberimizin ne güzel ordu diyerek övgüsüne mazhar olan ordunun komutanlarından, Paşa Dedemiz Zağnos Paşa’nın da ruhunu şad etmiştir

ERDOĞAN'A ŞÜKRAN

Danıştay’ın almış olduğu karar sonrasında gereğini derhal yerine getiren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. 
Kararın ülkemize, milletimize ve tüm ümmete hayırlar getirmesini, hepimizin Ayasofya Camisi’ne yakışan bir kardeşliğe vesile olmasını Allah’tan niyaz ederim."

KATILIM YOĞUN OLDU

Müftü Ramazan Topçam'ın ettirdiği duayla son bulan ve Balıkesirlilerin yoğun ilgi gösterdiği açıklaması sonrasında mehter takımı konseri ilgiyle izlendi. Ayrıca bölgedeki üç ayrı noktada pilav-ayran ikramında bulundu.

Editör: Haber Merkezi