MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Karadeniz'de bugüne kadar keşfedilen doğalgazın değerinin "1 trilyon dolara ulaştığı" yönündeki sözlerini sorgulayanların doğalgazının kesilmesini önererek "Bakalım gaz mı yalan soğuk mu yaman?" dedi.

Bahçeli, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda "Ancak yine kötümserler fitne silahlarını çekerek sipere yatmışlardır. Yine ülkesine ters bakan gafiller yalan çarkını döndürmeye başlamışlardır" diyerek, "Bunlar maalesef yabancı beslemeleridir" ifadelerini kullandı.

MHP lideri, "Bu yalana inanan var mı?" diyen CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'u da hedef alarak şöyle dedi:

"Madem doğalgaz keşfine yalan diyorlar, madem bunun bir uydurma olduğunu düşünüyorlar, madem gazın olmadığını söylüyorlar, o zaman inanmadıkları bir kazanımdan istifadeye hakları da kanaatimce olmamalıdır. Yusuf Has Hacib diyor ki: “Dilinden çıkarma yalan sözü, yalan söz ucuzlatır insanı.”

Ucuz insan müsveddesi bazı siyasetçi ve gazetecilerin evlerinde kullandıkları doğalgazın bu kış kesilmesi, soğukla tanıştıklarında titreyen bedenlerinin iftira saçan dilleriyle nasıl bir uyum sağlayacağını görmek lazımdır.

Doğalgaz keşfine itibar etmeyenlerin iliklerine kadar işleyen soğukla nasıl başa çıkacaklarını yakından görüp takip etmek milletimizin hakkıdır. Bakalım gaz mı yalan soğuk mu yaman?"
 

Editör: Haber Merkezi