BALIKESİR Büyükşehir Belediye Meclisi, Ekim ayı toplantılarına bugünkü oturumla devam edildi. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu'nun katılamadığı oturumu Meclis Başkan Vekili Ekrem Pehlivan yönetti. 


Gündem maddeleri arasındaki, Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin ilçelerde yapılan festival ve benzeri etkinliklere yaptığı ayni ve nakdi yardımlarla ilgili Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu raporunun görüşülmesi sırasında tartışma yaşandı. 
SARI'YA GÖRE AYRIMCILIK VAR
CHP Grubu adına söz konusu madde üzerine söz alan Serkan Sarı, Büyükşerhirin  CHP'li Bandırma, Edremit, Ayvalık belediyelerince gerçekleştirilen kültürel etkinliklere katkı yapmadığını ileri sürerek eleştiri getirdi. 


ŞAHİN RAKAMLARI KONUŞTURDU
Aynı zamanda CHP İl Başkanı olan Serkan Sarı'nın grubu adına yaptığı eleştirilere AK Parti adına Av. M. Birol Şahin verdi. 
Şahin, belirtilen katkıların belediyelere değil, sivil toplum kuruluşlarınca gerçekleştirilen protokoller doğrultusunda aktarıldığını söyledi. Komisyon raporunun detaylı incelenmesiyle bunun görüleceğini aktaran Şahin, herhangi bir ayrımcılığın söz konusu olmadığını savundu. 


ÖZEN'DEN MİRZA'YA HAREKET
Bunun üzerine Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza söz alarak konuşmaya başladığı sırada AK Partili meclis üyesi Faruk Özen, yerinden fırlayıp yüksek ses tonuyla Mirza'ya tepki gösterdi. El hareketleri yaparak Mirza'yı susturmaya çalışan Özen'i arkadaşları güçlükle sakinleştirdi. 

KILIÇ'TAN AK PARTİ'YE DESTEK


MHP'li Balya Belediye Başkanı Osman Kılıç da, aynı gündem maddesi üzerine yaptığı konuşmada AK Partili Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik eleştirilere katılmadığını söyledi.
Kılıç, "Biz MHP'li Balya Belediyesi olarak yaptığımız etkinliklere gerek Edip Uğur'un başkanlığı döneminde, gerekse  bu dönem Zekai Kafaoğlu başkanımızdan her türlü desteği gördük. Bugüne değin resmi yazıyla yaptığımız başvurulara olumsuz yanıt verilmedi" diyerek CHP'nin bu konudaki eleştirilerine katılmadığını söyledi.


PEHLİVAN'DAN UYARI
Bu arada, oturumu yöneten Meclis Başkan Vekili Ekrem Pehlivan,  toplantı  sırasında birbiriyle sohbet eden ve cep telefonuyla görüşmeler yapan meclis üyelerini sık sık uyarmak zorunda kaldı. 
GÜRBÜZ BÜYÜKŞEHİR'E OYNUYOR!


Genel Sekreter Mehmet Gürbüz (sağdaki) meclis toplantısını kısa süre izledi ve bu fotoğraf karesini çektirdikten sonra salondan ayrıldı. Son günlerde hayli medyatik olan ve sosyal medya ağlarını iyi kullanan Gürbüz'ün, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için nabız yokladığı siyasi kulislerde konuşuluyor. 

Editör: Haber Merkezi