İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, YSK başkan ve üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Siyasi yasak da getirilen İmamoğlu'na verilen cezaya Balıkesir'den de tepki gösteren isimler oldu. 

SARI: YAZIKLAR OLSUN

CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı karar sonrası sosyal medya paylaşımında, "Yazıklar olsun ! Ekrem İmamoğlu Başkanımıza verilen ceza bu ülkeye ve demokrasimize darbedir. Biz sadece sizin bu çaresizliğinize gülüyoruz… Ne yaparsanız yapın #GeliyorGelmekteOlan" ifadelerini kullandı.

URAL: YANINDAYIZ

İYİ Parti Balıkesir İl Başkanı Özlem Ural da, "2023 ‘te sandığa gömüleceksiniz … Zulmünüz çok arttı vakit gitme vakti. Yanındayız Ekrem İmamoğlu." paylaşımını yaptı.

ARSLAN: SİYASİ KARAR

İmamoğlu'na destek için İstanbul'a gitme kararı alan Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, sosyal medya paylaşımında "Ekrem İmamoğlu adına verilen  2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak kararı haktan, hukuktan, adaletten uzak siyasi baskı ile verilmiş bir karardır.  Milyonlar seninle Ekrem Başkan, asla yalnız değilsin. #ekremimamoğlu" ifadelerine yer verdi. 

DEVECİLER: HAK, HUKUK, ADALET! 

Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler de "Halkın seçilmiş iradesi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na verilen 2 yıl 7 ay hapis cezası ve siyasi yasak kararı siyasidir, kabul edilemez. Bu karar hukuksuzluk ve halk iradesinin gaspıdır… İrademize sahip çıkacağız. "  ifadelerini kullanarak İmamoğlu'na destek verdi.

ÇÖMEZ: SEYRETMİŞTİM BU FİLMİ

Eski AK Parti Balıkesir Milletvekili ve İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez, 19 Kasım'daki bir paylaşımını alıntıladığı mesajına; Seyretmiştim bu filmi. Tam çeyrek asır önce. Zulmeden değişti. Aktörler değişti. Ama sonuç değişmeyecek. Kahrolsun İstibdat." notunu ekledi. 

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Bu karar İstinaf Mahkemesi'ne gidecek. İmamoğlu'na verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası onanırsa Yargıtay'a gidecek. Yargıtay'ın da kararı onaması durumunda İmamoğlu siyasi yasaklı olacak. Karar sonrası İmamoğlu cezaevine girmeyecek.

Editör: Haber Merkezi