AK Parti Balıkesir İl Başkanı Ahmet Sağlam'ın 'beklenen' istifasının ardından dikkatler teşkilatın emanet edileceği yeni ismin kim olacağına yoğunlaştı.

HERKES BİR İSİM SÖYLÜYOR

Zekai Kafaoğlu'ndan Hasan Demiraslan'a, İsmail Çoban'dan Yusuf Hocaoğlu'na, Emin Ermişler'den Kemal Büyükakın'a, Mesut Eray'dan Okan Telaşeli'ye, Kemal Aydemir'den Fahri Ermişler'e, Zeliha Kahraman'dan Türkan Buğra'ya kadar çok sayıda isim dillendirilmeye başlandı,

TABANDA FARKLI BİR İSİM VAR

Partinin 'nefer' tabakasında ise, farklı bir isim konuşuluyor. AK Parti'nin 'milli görüş' çizgisindeki tabanında İsmail Özgün adı ön plana çıktı.

HEM AK PARTİ, HEM BALIKESİR

balikesirim.net muhabirinin konuştuğu partinin eski tüfeklerinden bazıları; "Balıkesir'de parti içi gruplaşmalar teşkilatları tarumar etti. Hemen herkese 'birinin adamı' yaftası yapıştırıldı. Birleştirici bir güce ihtiyacımız var. Bu amaç doğrultusunda İsmail Özgün biçilmiş kaftan olur. İl başkanı olursa, hem partimiz, hem Balıkesir kazanır" görüşünü dile getirdi. 

İKNA EDİLİRSE, OLUR

Bu arada, partinin kurucuları arasındaki İsmail Özgün'ün böyle bir niyetinin bulunmadığı öğrenildi. Özgün'e yakın çevreler ise, ikna edilmesi halinde eski vekilin il başkanlığı görevini kabul edebileceğini söylüyor.

BALIKESİR'İN SEVİLEN

ve SAYGI DUYULAN BİR İSMİ

Balıkesir'de siyasi görüşü ne olursa olsun herkesin sevgisini kazanan ender siyasetçilerden biri konumundaki İsmail Özgün, siyasete Refah Partisi ile atıldı.  
Milli Görüş lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın Balıkesir'deki yol arkadaşı İsmail Özgün, 1995'deki seçimlerde Refah Partisi milletvekili seçildi. 
Özgün, bu partinin 16 Ocak 1998 yılında kapatılmasıyla bağımsız milletvekili olarak kalmıştı. 

YENİLİKÇİLERLE AK PARTİ'Yİ KURDU
Daha sonra Refah'ın devamı olarak kurulan Fazilet Partisi'nden milletvekili seçilen Özgün,  bu partinin de 22 Haziran 2001'de kapatılması sonucu "milli görüş" cephesinde oluşan "yenilikçiler" ile "gelenekçiler" arasındaki tercihini "yenilikçiler" hareketinden yana kullanarak  Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Ak Parti'nin kurucuları arasında yerini almıştı.
2002  ve 2007 genel seçimlerinde  Ak Parti  milletvekili seçilen İsmail Özgün,  Balıkesir'i üst üste dört dönem TBMM'de temsil eden tek vekil ünvanını elinde bulunduruyor.  


ismail Özgün, partisine hiç bir zaman sırtını dönmedi. Her seçim dönemi teşkilatın emrine amade olan Özgün, her daim yerel ve genel seçimlerde adayların başarılı olması amacıyla  Balıkesir'i karış karış dolaşan ender isimlerden biri oldu.

Editör: Haber Merkezi