AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, Balıkesir Tarım ve Orman İl Müdürü Erkan Alkan ile birlikte İvrindi İlçesi’nde ceviz budadı.

350 dönüm arazi üzerine kurulan ve 7 bin 800 ceviz ağacının bulunduğu Elka Ziraat üretim tesislerinde yapılan budamaya katılan Milletvekili Mustafa Canbey, tarımın önemine vurgu yaptı ve Balıkesir’in, Türkiye’nin önemli ceviz üretim merkezlerinden biri olduğunu belirtti.

Cevizin ülkemizde çok fazla tüketilen ve yararı oldukça fazla olan bir besin olduğunu söyleyen Milletvekili Mustafa Canbey; “Bugün burada çok büyük bir arazide son derece verimli bir üretim yapılan tesiste budama yaptık. Memleketimizin en fazla ihtiyaç duyduğu tarımsal ürünlerden bir tanesi olan cevizin üretiminde Balıkesirimiz önemli bir konumdadır. İklim şartları ve verimli arazilerimizle bu potansiyelimizi daha da artırmak için çalışmalarımız sürüyor. Bu güzel tesiste de şu anda muazzam bir şekilde ceviz üretimini gerçekleştirmektedir. İnşallah böyle tesisleri artıracağız.” dedi.

Mustafa Canbey çiftçiler ile birlikte ceviz ağacı budaması yaparken Balıkesir Tarım ve Orman İl Müdürü Erkan Alkan’dan; meyvecilikte fidan seçimi ve bahçe tesisi, budamada kullanılan aletler ve dezenfeksiyonu, budama teknikleri, meyve ağaçlarında dal şekilleri, budama sistemleri ile gençleştirme budaması başta olmak üzere meyvecilik üzerine birçok konuda bilgi aldı.

Ceviz budama programına İvrindi Kaymakamı Mevlana Kürkçü, İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz, AK Parti İvrindi İlçe Başkanı Muharrem Akçal da eşlik etti.

Editör: Haber Merkezi