BALIKESİR'i temsilen TBMM'de üç dönem görev yapan ilimiz siyasetinin 'efsaneleşen' isimleri arasındaki İlhan Aytekin, Hakk'a yürüdü. 

ENFEKSİYON KAPTI
Balıkesirim.net haber merkezinin edindiği bilgiye göre, böbrek yetmezliği nedeniyle haftanın belli günlerinde diyalize bağlanan Aytekin, yaklaşık iki hafta önce enfeksiyon kaptı. Ankara'daki özel bir hastanede tedavi altına alınan tecrübeli siyaset adamı Aytekin, bugün saat 16.00 sıralarında vefat etti.  
CENAZE TÖRENİ PAZARTESİ GÜNÜ
Acı haber Balıkesir'deki sevenleri arasında üzüntüyle karşılandı. 
Cenaze töreni 12 Haziran Pazartesi günü  yapılacak. Aytekin'in naaşı, Paşa Camisinde kılınacak öğle namazının ardından Başçeşme Mezarlığında toprağa verilecek. 

ÜÇ DÖNEM MİLLETVEKİLLİĞİ YAPTI
Aytekin, 15. ve 16. dönemde Adalet Partisi, 21. dönemde ise Doğru Yol Partisi'nden milletvekili seçilerek TBMM'de Balıkesir'i temsil etmişti. 

Adalet Partisi ve Doğru Yol Partisi'nin Balıkesir'deki 'kilit' isimlerinden biri olan Aytekin, hemen her dönem adından söz edilen biriydi.

Balıkesir'in özellikle kırsal bölgelerinde yaşayanlarla kurduğu iletişim İlhan Aytekin'i adeta efsaneleştirdi. 

İLHAN AYTEKİN KİMDİR?

BÜYÜK DEĞİŞİM PARTİSİ'Nİ KURDU,
AK PARTİ'DEN ADAY ADAYI OLDU
Eski Başbakanlardan Adnan Menderes'in oğlu merhum Aydın Menderes ile birlikte kurucuları arasında yer aldığı Büyük Değişim Partisi'nde genel başkan yardımcısı olarak görev yapan İlhan Aytekin, 1994 yılında Demokrat Parti'ye katıldı. Demokrat Parti'de Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı yaptı. 2011 genel seçimlerinde de AK Parti'den milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunmuştu.

Balıkesir doğumlu olan İlhan Aytekin 76 yaşında ve biri kız iki çocuk sahibiydi. 

Merhuma Allah rahmet, ailesiyle sevenlerine başsağlığı dileriz.


 
Editör: Haber Merkezi