BALIKESİR'DE GÜZEL ŞEYLER OLUYOR

Ortak akıl ile gerçekleştirilecek çalışmaları ve bu çalışmalarla şehre üst düzey fayda sağlamayı hedefleyen 2020 - 2024 Stratejik Planlamaya Esas Şehir Şurası, Balıkesir Öğretmenevi'nde Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir Milletvekilleri Yavuz Subaşı ve Belgin Uygur,  Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz başta olmak üzere ilçe belediye başkanları, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile akademisyenlerin katılımlarıyla gerçekleştirildi. 

SİYASETTEN UZAK,
İNSAN ODAKLI ANLAYIŞ

20 ilçenin tamamıyla toplantıların düzenlenerek ilçelerin ihtiyaç ve önceliklerinin belirlendiği toplantıların yanı sıra 9 bin 508 kişiyle anket, bin 500 kişi ile de yüz yüze mülakatların yapıldığı stratejik planlama çalışmalarında sona gelindi. Eylül Meclisi'nde Büyükşehir Belediye Meclisi'nde gündeme gelecek olan 2020-2024 Stratejik Plan öncesinde Şehir Şurası'nda kentin tüm dinamikleriyle bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir'de siyasetten uzak, insan odaklı bir yönetim anlayışıyla hareket etmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek bu birliktelikte emeği geçenlere teşekkür etti. 

20 İLÇE İLE ORTAK HAREKET 

Şehir Şurası'nın açılış konuşmasını yapan Başkan Yücel Yılmaz, 20 ilçe ile birlikte siyaset üstü bir yönetim anlayışıyla hareket ettiklerini kaydederek, "Stratejik planlamayı pas geçmek veya yeterince iyi düşünmeden kağıt üstünde bırakmak şehre yaptığımız işe haksızlık olur" dedi. Haziran ayında başlayan stratejik planlama süreçleri ile ilgili bilgiler veren Başkan Yılmaz, katılımcı belediyecilik, kültürel belediyecilik, sosyal belediyecilik, çevre dostu belediyecilik ve hizmet belediyeciliği ilkelerini göz önünde bulundurduklarını ifade etti. 

ŞEHRİ YÖNETMEK CİDDİ 

PLANLAMA GEREKTİRİYOR

Şehrin tüm ihtiyaçlarını tespit ederek planlama çalışmaları yaptıklarını söyleyen Başkan Yücel Yılmaz, "Coğrafi olarak Türkiye'nin en önemli konumlarından birine sahip olan Balıkesir, çok güçlü bir şehir. Dezavantajımız var; o da mesul olduğumuz alan çok büyük. İstanbul’un üç katı büyüklüğü var. 290 kilometre sahil şeridi, 22 tane adası var. Geçim kaynakları ve aile yapıları birbirinden çok farklı. Dünya görüşü olarak, eğitim düzeyi olarak, beklenti olarak şehrin bütününü ele aldığınızda birbirinden çok farklı yaşam tarzları var. Bunları yönetmek ciddi bir planlama gerektiriyor" dedi. 

ŞEHİR RASTGELE YÖNETİLMEZ

Rastgele, tesadüfen, kervan yolda düzülür mantığıyla ne şehrin, ne bütçenin ne de personelin yönetilemeyeceğini vurgulayan Başkan Yücel Yılmaz, "Siyaset, yapmayacağız, şehri hep birlikte yöneteceğiz. Kimseyi geride bırakmadan planlama yapıyor, şehri şehirliyle birlikte planlıyoruz. Biliyoruz ki hepimizin aklı birimizin aklından daha üstündür" dedi. 

BAŞKAN YILMAZ'DAN ÇAĞRI

Gerçekleştirilen Şura'da şehre dair siyaset üstü bir söylem birliğinin de oluştuğunu vurgulayan Başkan Yücel Yılmaz, iş adamları ve bürokratlar başta olmak üzere şehir için dertlenen vatandaşlara seslendi. Yılmaz, "Balıkesir'in kaynakları çok zengin, yapılacak çok işi var. Eğer benim bir fikrim, projem var, fonu da bütçesi de var diyorsanız hep beraber şehrimize ne katacağını hemen istişare edelim ve hızla hayata geçirip ekonomiyi hızlandıralım" açıklamasında bulundu. 

BALIKESİR UYUMU YAKALADI 
Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı ise şehrin ortak aklını harekete geçirme noktasında yapılan Şura'nın önemli olduğunu dikkat çekerek, "Balıkesirli 9 milletvekili olarak buradan çıkacak her kararı görev bilecek Ankara'da takipçisi olacağız" dedi.

"Tek amacımız insana hizmet" diyen Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir'de Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz önderliğinde güzel bir birliktelik oluştuğunu ve bundan memnuniyet duyduğunu kaydetti.

Editör: Haber Merkezi