Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin MKYK toplantısında önümüzdeki döneme ilişkin mesajlar verdi, teşkilatlardan yerel seçime odaklanmalarını istedi ve "Cumhur İttifakı ile yolumuza devam edeceğiz" dedi. 

YEREL SEÇİM STARTI
MKYK'nın bir başka gündem maddesi ise AK Parti'nin olağan büyük kongresi oldu. Erdoğan, önümüzdeki yılın mart ayında yapılacak yerel seçimler için start verdi ve "Seçim atmosferinden çıktık diye durmayacağız tam tersine hazır seçim atmosferi varken, yerel seçimlere hazırlanacağız. Hızla yerel seçimlere odaklanacağız" dedi. Erdoğan, bu nedenle AK Parti büyük kongresini erkene aldıklarını belirtterek "Kongrede kadrolarımızı belirleyip yerel seçim için hızla çalışacağız" ifadesini kullandı.
VATANDAŞIN TERCİHİ OLACAK
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Haziran seçimlerinde listelere vatandaştan gelen bazı itirazları ima ederek, "24 Haziran seçimlerinde sandıktan çıkan mesajın gereğini yapıp, yerel seçimlere gideceğiz. Yerel seçimlerde halkın tercih edeceği, vatandaşın sevdiği adayları bulmaya çalışacağız" diye konuştu.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajını alarak sosyal medya hesaplarından bu paylaşımı yaptı.

BALIKESİR'DE ADAY ADAYI ÇOK

Bu arada, siyasi kulislerde Büyükşehir Belediyesi de dahil ilçe belediye başkanlıkları için çok sayıda isim telaffuz edilmeye başlandı. Özellikle Sındırgı, Savaştepe, İvrindi, Dursunbey, Burhaniye, Bigadiç, Karesi ve Altıeylül belediye başkanlıkları için konuşuların sayısı ve isimleri duyanları hayrette bırakıyor.

Editör: Haber Merkezi