İZMİR'de 1 Kasım itibariyle 62 vatandaşımızın yaşamını yitirdiği, 940 kişinin yaralandığı depremin yaralarını sarmak amacıyla tüm ülke tek yürek oldu.

Balıkesir, komşu ilimizin yaralarını sarmak amacıyla tüm imkanlarını seferber eden ilk iller arasında yer aldı.

Balıkesir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) koordinesinde sevk edilen çok sayıda ekip bölgeye karargah kurup çalışmalara katıldı. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da İzmir'e giderek yaşanan yıkımı gözleriyle gördü ve vatandaşların acılarını paylaştı.

Bayraklı’daki yıkım alanında konuşlanan ve arama kurtarma çalışmalarına katılan Balıkesir İtfaiyesi ekiplerine kolaylık diledi.  İtfaiye Daire Başkanı Halit Yılmaz'dan bilgi aldı. 

Yılmaz, bölgede bulunan ve deprem sonrası kurtarma çalışmalarını yerinde inceleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a eşlik etti.

Başkan Yılmaz, daha sonra Fırıntaş'ın mobil aş aracına geçerek burada kazanın başına geçti ve depremzedelere sıcak çorba ikramında bulundu. 

BALIKESİR İZMİR İÇİN TEK YÜREK

Bu arada, AFAD Balıkesir Afet ve Acil Durum Müdürlüğü bilgisine göre, İzmir'deki çalışmalara katılan kurumlar şöyle:

Balıkesir AFAD, Balıkesir Büyükşehir İtfaiye, UMKE, İl Emniyet Müdürlüğü, Ayvalık Sahil Komutanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Ayvalık ADAK Doğal Afetler ve Arama Kurtarma Derneği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, İHH, 911 Bandırma Arama Kurtarma Derneği ve Gönen Doğal Afetler Kurtarma Derneği.

AFAD Balıkesir İl Müdürü Bayram Şahin, "Arama ve Kurtarma çalışmalarına aralıksız devam eden AFAD Personelimiz,Kamu kurumlarımız ve STK'larımıza teşekkür ediyorum."dedi.

Editör: Haber Merkezi