SUSURLUK Belediye Meclisinde, İbrahim Dürmüş'un üyeliğinin ikinci kez düşürülmesine AK Parti'den tepkiler peş peşe geldi. 

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin bugünkü oturumuna bu olay damgasını vururken, AK Parti İl Başkanı Ekrem Başaran da "Susurluk'ta demokrasi katledildi" açıklamayla Millet İttifakı üyelerinin kararına sert tepki gösterdi. 

Başaran, Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı ardından Susurluk İlçe Başkanı Melih Bağırgan ve üyeliği düşürülen İbrahim Dürmüş'u da yanına alarak, gazetecilere açıklamalarda bulundu. 

Hukuki süreç başlattıklarını hatırlatan Ekrem Başaran, "Susurluk Belediye Meclisi tarafından Millet İttifakı üyelerince, tamamen hukuk dışı ve siyasi oylamayla, milletin iradesini hiçe sayarak, Ak Parti Meclis Üyemizin meclis üyeliğinin düşürülmesi esef vericidir. Her platformda demokrasiden ve hukuktan dem vuranların bu hukuk dışı kararını şiddetle kınıyoruz. Hukuki süreç partimizin ilgili birimleri tarafından başlatıldı. Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurumuzu yaptık. Öncelikli olarak yürütmeyi durdurma kararı verilmesini talep ediyoruz. Bundan sonrası artık hukukla çözülecek. Adalet yerini en kısa zamanda bulacaktır." açıklamasını yaptı. 

CHP İL BAŞKANI YAKIŞIKSIZ DAVRANDI

Meclisteki görüşmeler sırasında CHP İl Başkanı Serkan Sarı’nın davranışını kınayan Başaran, “Meclis toplantısı devam ederken sesini yükselterek, oradaki intizamı bozmasını protesto ediyorum. Siyasi parti il başkanı olarak kınıyorum ve milletin sağduyusuna havale ediyorum. Biz belediye meclis üyemizin hakkını ve hukukunu koruyacağız. Ama siyasetin ve demokrasinin hakkını korumak biz siyasetçilerin hadiseye yaklaşımıyla ilgilidir. Biz sonuna kadar millet iradesine saygılıyız. Biz sonuna kadar siyasetin özgürce yapılmasına sahip çıkacağız. Buna ket vurmak isteyen, bunu engellemeye çalışan, bağnaz bir şekilde sadece tek parti zamanlarındaki yaklaşımla yürütmeye çalışanlar milletin tokadını yine yiyeceklerdir.” ifadelerini kullandı. 

Editör: Haber Merkezi