Cumhurbaşkanı Erdoğan, Koronavirüs ile mücadeleye ilişkin alınan yeni tedbirleri açıkladığı konuşmasında, “Kovid-19 hastalığı ile mücadelemizi milletimizle birlikte kararlılıkla sürdürüyoruz. İnsanlığın karşı karşıya kaldığı bu krizin üstesinden gelebilmek için daha çok fedakârlık yapmamız gereken bir döneme girdik. Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi, dayanışmamızı ne kadar güçlü tutarsak, Allah’ın izniyle bu süreçten o kadar az hasarla çıkarız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Koronavirüs ile mücadeleye dair, Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda alınan yeni tedbirleri, Huber Köşkü’nden ulusa seslenerek, kamuoyuna açıkladı.

İşte o tedbirler

1- Şehirlerarası seyahatler bundan böyle valilik iznine bağlanmıştır

2- Kamuda olduğu gibi özel sektörde de minimum personelle esnek çalışama geçilecektir

3- Toplu taşıma araçlarında seyrek oturma düzeni uygulanacaktır.

4- Piknik alanları hafta sonu kapalı olacak hafta içi de buralarda toplu olarak bulunulmayacaktır.

5- Askerlerimiz 14 gün kuralına uygun olarak celp uygulamasına tayin olacaktır.

6- Yurt dışı uçuşlar tamamen sona erdirilmiştir

7- Tüm illerimizde valilerin başkanlığında pandemi kurulu oluşturularak gerektiğinde ilave tedbirler kararlaştrırılacaktır.

Bu tedbirlerin 30 büyükşehrimizin tamamında titizlikle uygulanması kararı uygulamaya geçmiştir.

GÖNÜLLÜ KARANTİNA
ŞARTLARINA RİAYET ETMELİYİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"Şimdi asıl önemli olan yere geliyorum, bu tedbirlerin başta İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli gibi büyük şehirlerimiz olmak üzere 30 büyükşehrimizin tamamında titizlikle uygulanması kararı uygulamaya geçmiştir, 30’un dışındakileri şimdilik saymıyorum, sadece 30 büyükşehri sayıyorum, buralarda titizlikle bunun uygulanmasına geçilecektir, dolayısıyla bu 30 büyükşehrimizin valisi bu kararlılığı uygulamada alttaki kurullarıyla birlikte gösterecektir.

Ev ve iş yeri dâhil her ortamda sosyal mesafeye dikkat ederek, toplu taşıma araçlarını zorunlu olmadıkça kullanmayarak, alış veriş ihtiyacı dışında sokağa çıkmayarak, temizliğimize hassasiyet göstererek tedbirlerin etkinliğini artırmamız şarttır. Milletimizden sabır, fedakârlık ve dirayet bekliyoruz.

Şayet bu tedbirlerin daha ileri noktalara ulaşmasını istemiyorsak, gönüllü karantina şartlarına harfiyen riayet etmeliyiz. Ne demek gönüllü karantina? Yani evimizden çıkmayacağız.

“BU SÜRECİ EN KISA SÜREDE
VE EN AZ HASARLA ATLATTIĞIMIZDA
AYDINLIK BİR GELECEK BİZİ BEKLİYOR”

Dünyada kurallara uyduğumuzda nasıl kısa sürede başarıya ulaşacağımızın da, kurallara uymadığımızda nasıl bir büyük felaketlerle karşılaşacağımızın da örnekleri mevcuttur. Bakınız şu anda Amerika’nın geldiği durum ortada. Öyleyse bizler Türkiye olarak şu anda bulunduğumuz konumu çok daha olumsuz bir neticeye taşımamamız gerekir.

Hep ifade ettiğim gibi, bu süreci en kısa sürede ve en az hasarla atlattığımızda önümüzde aydınlık bir gelecek bizi bekliyor. Türkiye bu hastalığı yenebilecek güce ve imkâna, milletimiz de alınan tedbirleri hassasiyetle uygulayacak dirayete sahiptir. Rehavete ve paniğe kapılmadan dikkatle ve sabırla atacağımız her adım bizi bu tehditten biraz daha uzaklaştıracaktır. Kendimizin ve evlatlarımızın geleceği için lütfen evde kalalım, kurumlarımızın açıkladığı tedbirleri dikkatle uygulayalım, bilim insanlarımızın tavsiyelerine kulak verelim.

Ve şunu unutmayalım: Yarın elbet bizim, elbet bizimdir, gün doğmuş, gün batmış, ebet bizimdir.”

Editör: Haber Merkezi