BAŞKAN OK, 'AL GÜLÜM-VER GÜLÜM' ALIŞVERİŞİ İÇİN NE DEDİ?

Belediye'den gazetelere elektronik posta yoluyla gönderilen İsmail Ok'un açıklaması üst yazısıyla birlikte aynen şöyle:

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, yerel basında yeralan Fırıntaş’a alınan araç haberleri ile ilgili bir basın açıklaması yaparak kamuoyunu aydınlattı. Başkan Ok, önceki dönemde bu alımların çok yapıldığını ancak kendi dönemlerinde böyle alımlara asla müsadesinin olmadığının altını çizdi.

Başkan Ok’un basın açıklaması şöyle:

“Fırıntaş A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Ahmet Helvacıgül 30.06.2010 tarihinde ekli fotoğrafta fatura ayrıntıları görüldüğü gibi bir adet aracı 20.900TL. ye satmıştır.

Bu olayı aylar sonra Fırıntaş’ın hesaplarını incelerken öğrendiğimde kendisi tarafımdan derhal makamıma çağrılarak böyle bir işlemin bizim dönemimizde yapılamayacağını ifade ettim. Kendisi de geçmiş Sabri Uğur döneminde böyle bir çok alım-satım yapıldığını ifade etti. Bunun üzerine geçmişte yağılan yanlış uygulamaların, İsmail Ok döneminde olmayacağını, bu ve benzer uygulamaların tarafımdan hiçbir zaman masum görülmeyeceğini söyledim.

Bende Belediye Başkanı olarak bunun telafisinin bir tek yolu olduğunu bununda bu araç karşılığı aldığı paranın tamamını Fırıntaş’a hibe etmek olduğunu söyledim. Ahmet Helvacıgül’de bu isteğimi kırmayarak sattığı araç karşılığında aldığı 20.900TL.’nin tamamını Fırıntaş’a hibe etmiştir. Belediye ve belediyeye bağlı şirketlerde bilerek yada bilmeyerek yapılan bu tür işlere asla müsade etmeyeceğimi kamuoyu bu vesile ile görmüş oldu. Peki Sabri Uğur döneminde aynı konumdaki kişilerin yüzlerce milyarlık sattığı mallar ne olacak? İşte aramızdaki bu farkı kamuoyu en iyi şekilde değerlendirecektir.

Saygılarımla.”

Editör: Haber Merkezi