Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, Balıkesir'de yerel bir gazeteye yönelik operasyon kapsamında şüpheli sıfatıyla ifadesine başvurulan Belediye Başkan Yardımcısı ve Balıkesirspor Kulübü başkanı Tuna Aktürk'ün, olayın siyasallaştırılarak işin içine çekilmeye çalışılmasının şaşkınlığını ve üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Başkan Ok, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gazete Balıkesir ile Ayna'nın, Atatürk'ün ifadesine başvurulması olayını çarpıtarak yerel bir gazeteye yönelik operasyonu siyasallaştırdıklarını ileri sürdü.

Ok, şunları söyledi:

"Şu anda emniyette devam eden soruşturmayı gerçekten insani ve ahlaki değerler ayaklar altına alınarak Balıkesir Belediyesi'nin çok değerli başkan yardımcısı ve Balıkesirspor Kulübü Başkanı Tuna Aktürk'ü işin içine çekmeye çalışıyorlar. Konu çarpıtılıyor. Yine Emniyet gibi gerçekten disiplinin olduğuna inandığımız bir kurumdan nasıl böyle çarpıtılarak Balıkesir kamuoyuna ve Türkiye'ye böyle bir haber yapıldığını gerçekten çok şaşkınlık ve üzüntü ile izliyoruz."

Operasyon kapsamında gözaltına alınan gazete çalışanının Tuna Aktürk'ü arayarak bir olayla ilgili görüşüne başvurduklarını hatırlatan Ok, "Olay, Tuna beyin kendisine iletilen konu ile ilgili (Evet, bu konu doğrudur. Bizim elimizde de bilgi belge var) demesinden ibarettir. Bunun üzerine, kentteki iki gazete sanki Tuna Bey birilerine gizli bilgi ve belge vermiş gibi manşet yapıyorlar. Böyle abartılı ve konuyu saptırarak, gerçeklerle ilgisi olmayacak şekilde Balıkesir Belediyesi ile ilgili olayı iç içe sokmaya çalışmaktadırlar." diye konuştu.

Başkan Ok, objektif belediyecilik yaptıklarını, sözü edilen belgenin gizlilik yanının bulunmadığını belirterek, " Zaten mahkeme kararını vermiş. Bunu kalkıp belediye bilgi belge aktarıyormuş gibi gösteriliyor. 2014 yılında yapılacak olan yerel seçimlerin şimdiden alt yapısı hazırlanıp, bu olayı siyasete çekmek, siyasallaştırmaya çalışmak istiyorlar. Bunun sonucunda da güya Balıkesir Belediyesi yönetimini yıpratacaklarını zannediyorlar. Ama olay bununla ilgilidir." değerlendirmesini yaptı.

- AKTÜRK, EMNİYETE AVUKATIYLA BİRLİKTE GELDİ -

Bu arada, Balıkesirspor Kulübü Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Tuna Aktürk, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nin Paşa Alanı mahallesinde bulunan merkezine bugün avukatıyla birlikte gelerek şüpheli sıfatıyla ifadesine başvurulduktan sonra serbest bırakıldı.

Editör: Haber Merkezi