SANA BU İŞİ KİM İHALE ETTİ?

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin AK Parti Grubu sözcüsü Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, AK Parti li belediye başkanlarının 4 maaş aldığına ilişkin iddiaları gündeme getiren Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler'e "Bir habere bu kadar yalanı nasıl sığdırdın. Başkanlara 4 maaş ödüyorlar iddiasını nerden uydurdun?" sorusunu yöneltip, bazı nasihatlarda bulundu.
"Ali Kemal Deveciler Burhaniye’lilerin teveccühü çok kıymetlidir" hatırlatmasını yapan Cankul'un açıklaması şöyle:

"Sayın Ali Kemal Deveciler, gerekçesini çok iyi bildiğiniz halde; Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin yönetim kurullarına ilçe belediye başkanlarının 4 maaş aldığını iddia etmişsin.!
Balıkesir’de Büyükşehir ve 20 ilçenin el ele omuz omuza çalışarak Balıkesir’i geleceğe taşıma azmini kırma işini sana mı ihale ettiler?

BİR HABERE BU KADAR YALANI NASIL SIĞDIRDIN?
1. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin 12 değil 6 şirketi var.
2. Şirket yönetim kurulu üyelerine maaş ödenmez! Başkanlara 4 maaş ödüyorlar iddiasını nerden uydurdun?
3. Balıkesir Büyükşehir Belediye şirketleri yönetim kurullarına yönetme erki olan, kaynak üretebilen, kaynak yönetebilen kişiler görevlendirilir. Şehri ve sorunlarını bilen ve halka hesap vermek zorunda olan zarar ve ziyandan sorumlu kişiler olarak ilçe belediye başkanları görevlendirilir. Avanta peşinde koşan hısım akraba değil. Şirket yönetmek kolay iş değil.
4. Ali Kemal Deveciler Burhaniye’lilerin teveccühü çok kıymetlidir. Bu teveccühü ufak hesaplarla heba etme.
5. Bir an evvel bu işi sana ihale edenlerden uzaklaş. Onların maşası olma. Burhaniye ve Balıkesir için yapacağımız çok iş var.
6. Burhaniye’yi ve Burhaniyeli hemşehrilerimizi çok seviyoruz.

AK PARTİLİ VEKİLDEN SERT CEVAP


Bu arada Balıkesir Milletvekili ve AK Parti MKYK üyesi Yavuz Subaşı, iddialara çok sert cevap verdi. 
CHP'lilerin 'kirli siyaset' yaptığını ileri süren Subaşı, "Chp Belediye Başkanları başarısız olacaklarını anlayınca , belediyeciliği beceremeyeceklerini anlayınca klasik çamur at izi kalsın zihniyetleri gereği yalan ve iftiraya yönelik algı çalışmalarına başladılar. 
Bilmedikleri ve anlayamayacakları bir gerçek: Güneş balçıkla sıvanma. Bu kirli siyasetleri milletimizden tasvip görmez" paylaşımıyla Ali Kemal Deveciler tepki gösterdi.

DEVECİLER NE DEMİŞTİ?


Burhaniye Belediye Başkanı  ve aynı zamanda Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin CHP Grup Başkanlığını üstlenen Ali Kemal Deveciler, , Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk'e şunları aktarmıştı: 
“Büyükşehir'in 12 şirketi var. AKP'li de 10 belediye başkanı bulunuyor. AKP'li her belediye başkanına 3'er şirkette yönetim kurulu üyeliği verildi. 
CHP Grup Başkanı olarak da söylüyorum, AKP'li her başkan, yönetim kurulu üyesi olduğu şirketten ayda 3 bin lira huzur hakkı alıyor. 
Her başkan, 3 şirketin yönetim kurulu üyesi olduğu için başkanlık maaşlarının dışında ayda 9 bin lira da yönetim kurulu üyeliklerinden huzur hakkı elde ediyor. Yani, başkanlık, 3 de şirketlerden olmak üzere ayda 4 maaş alıyor. Bu adalet mi?” 

Editör: Haber Merkezi