Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Balıkesir'de, AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Kılıç, Balıkesir'in büyükşehir belediyesi statüsüne kavuşturulmasına karar verilen bir şehir olduğunu belirterek, bu statünün Balıkesir ve halkına hayırlı olmasını diledi.
Her kanun çalışmasında olduğu gibi muhalefette yine panik başladığını ifade eden Kılıç, ''Büyükşehir olursa kim kazanır paniği... Oysa AK Parti, bu işleri belirlerken 'şu olursa ne olur?' sorusunu sormuyor. AK Parti, bir adım atarken, 'Türkiye milleti için faydası ne olur?' sorusunu soruyor. Cevabı iyi olur olduğunda AK Parti, bu adımları atıyor'' diye konuştu.
Kılıç, bazı illerin, büyükşehir belediyesi statüsüne kavuşmasıyla ilgili verdikleri kararın, Türkiye'nin faydasına olacak, millete daha fazla hizmet sağlayacak modele adım atmak olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:
''Bu anlamda yeni büyükşehir belediyelerinin kurulmasını karara bağlıyoruz. Muhalefet, burada da armudun sapı, üzümün çöpü hesabına başladı, 'İl sınırlarının tamamı, köyleriyle beraber oy verirse belediyeleri kazanabilir miyiz, kazanamaz mıyız?' muhalefetin hesabı bu. AK Parti'nin hesabı ne? Bu kanun çıkarsa, Türkiye ve Türk insanına daha iyi ve yeni bir şeyler kazandırabilir miyiz, hizmetlerin miktarını artırabilir miyiz? Bizim meseleye bakış açımız bu. Balıkesirlilerin yeni büyükşehir belediyesi statüsünü çok iyi içselleştirmeleri lazım. Bunu insanlara çok iyi anlatmanız lazım.''
Kadın Kolları ve Gençlik Kolları teşkilatlarına önemli görevler düştüğünü anlatan Kılıç, partililerden sürekli olarak vatandaşlarla iç içe olmalarını istedi.
Editör: Haber Merkezi