CHP Genel Merkezi tarafından 1 Mayıs 2011 tarihinde Balıkesir il yönetimiyle birlikte görevden alınan eski sayman Mustafa Oflas, hem genel başkanlık hem de il başkanlığına dava açtı.

Oflas, 15 Haziran 2011 tarihinde ihtiyati tedbir talebiyle açtığı davada, CHP İl Başkanlığı'na kayyum atanmasını ve mevcut il kongre delegeleriyle olağanüstü kongre toplanmasını talep etti.

Oflas'ın vekili de eski il yönetiminin başkan vekili Av. Ersin Dinçkal oldu.

Avukat Dinçkal, mahkeme başkanlığına verdiği dilekçede, davacı Oflas'ın 28 Şubat 2010'daki kongrede İrfan Barış başkanlığındaki il yönetimine seçildiğini, 1 Mayıs 2011'de genel merkez tarafından görevden alındığını ve yeni bir yönetim atandığını belirtti.

Dilekçede şu görüşlere yer verildi: "CHP Merkez Yürütme Kurulu'nun atamaya dair kararı hukuka aykırıdır. Gerek Siyasi Partiler Yasası'nın 19. maddesi ve gerekse parti tüzüğünün 44. maddesine göre il yönetim kurulu görevden alınmışsa Myk, başkan dahil 7 kişilik geçici bir kurul atar. Bu kurul, 45 gün içinde seçimleri yapmak üzere olağanüstü il kongresini toplar ancak Myk, sanki istifa veya bir başka yolla boşalmış gibi yönetime atama yoluna gitmiştir. "

Av. Dinçkal, sonuç ve talep bölümünde is şunları kaydetti: "Öncelikle ihtiyati tedbir kararıyla ekte sunulan parti üyelerinin 45 gün içinde seçim yapılmak üzere il olağanüstü kongresini toplaması için kayyum olarak geçici kurul atanmasına dosya üzerinden ivedi olarak karar verilmesini ve atanacak kayyumların mevcut il kongre delegeleriyle olağanüstü il kongresini toplamasına karar verilmesini, yargılama giderlerinin davalılara yüklenmesini sayın mahkemeden saygıyla dilerim. "

Balıkesir 1. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde açılan davanın ilk duruşması, 8 Temmuz 2011 tarihinde görülecek. CHP İl Başkanı Sıtkı Gider, bu konuda genel merkezi bilgilendirdiklerini, daha sonra açıklama yapacaklarını söyledi.

Editör: Haber Merkezi