CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir ile ortaklaşa basın toplantısı düzenledi. 
TBMM'de bugün gerçekleşen toplantı, partisinin genel merkezi tarafından görevli olarak gönderildikleri Siirt ve Bitlis illerinde yaptıkları ziyaretler hakkında kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla gerçkleşti. 
Toplantıda, bu kez  Ankara Milletvekili Mehmet Emir'in terör örgütüyle ilgili sözleri şok etkisi yarattı.  Adil yargılanma hakkına dikkat çeken Emir, teröristlerin dahi adil yargılanma haklarının olduğunu ifade etti.
Emir şunları söyledi: “İktidar kanadından her gün yargılanma hakkının dahi elimizden alındığını, bizim Roma hukukunun gerisine götürüldüğümüzü izliyoruz. Bunun bir örneğini Sayın Cumhurbaşkanı verdi, ‘Biz Cizre’de sokağa çıkma yasağı ilan ettik, buna rağmen sokağa çıkanlar teröristtir, biz bu teröristleri cezalandırdık’ anlamına gelecek sözler söyledi. Kendisine hatırlatmak isteriz, teröristte olsa en azından yargılanma hakkı vardı. Kimseyi sokağa çıktı diye, sokağa çıkma yasağını ihlal etti diye yok etme, öldürme hakkınız devlette olsanız yok." 
CHP'li vekilin bu açıklaması dün birçok medya kuruluşunun internet istelerinde yer buldu. Star gazetesi de, toplantıyı internet sitesinde "CHP'li vekilden şok açıklama" diye manşetine taşıdı.
Editör: Haber Merkezi