Balıkesir'in doktor vekili Fikret Şahin Bakana aktardığı talepleriyle ilgili medya kuruluşlarına şu haber metnini gönderdi:

İşletmeye Açılan Havalimanında Sefer Yok!

Balıkesir Merkez Havalimanı’nın 10 Şubat 2020 tarihinden itibaren tüm altyapı ve üstyapı tesisleriyle her türlü sefere karşılık verebilecek bir şekilde işletmeye verildiğinin Bakanlık tarafından açıklandığını anımsatan Milletvekili Şahin, ‘’Bu hizmet için 76 milyon liradan fazla bir yatırım yapılmış. Tesisin işletmeye verildiği Bakanlık tarafından açıklanmasına rağmen, 9 aydır tek bir uçak bu havalimanına inmedi.

Bakanlığa bunun nedenini sorduğumuzda ‘’bölgenin yolcu potansiyeline bağlı olarak bu seferler düzenleniyor.’’ cevabını alıyoruz. Eğer bir potansiyel hesaplaması yapılmadan bir yatırım yapıldıysa bunun sebebini soruyoruz. Bu yatırımın boşa giden bir yatırım olmamasını temenni ediyoruz. En azından haftada iki kez sefer düzenleyerek hem Balıkesirlilerin talebi yerine getirilsin hem de yapılan bu yatırım boşa gitmesin.’’dedi. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bütçesinde konuşan Şahin, Balıkesir halkının diğer taleplerini şu şekilde sıraladı; 

‘’Balıkesir-Ankara arasındaki hızlı tren projesi uzun süredir devam ediyor. Buradan tüm Balıkesir halkı adına büyük bir merakla bu projenin ne zaman biteceğini soruyoruz. Yine arası 15 kilometre olan Kepsut-Balıkesir yolunun çift şeritli olmasını talep ediyoruz. Bu yolun hali hazırda tek şeritli olması birçok trafik kazasına yol açmaktadır. Bu sorunun kısa sürede çözüleceğine inanıyoruz.

Yine son olarak, arası 100 kilometre olan Balıkesir-Bursa otobanından 62 liralık bir ücret talep ediliyor. Bu çok yüksek bir meblağ. Halkımızın içinde bulunduğu ekonomik buhran göz önünde bulundurulduğunda hem Balıkesir-Bursa hem de tüm Türkiye çapında otoyol ücretlerinin daha makul bir seviyeye getirilmesini talep ediyoruz.’’ 
 

Editör: Haber Merkezi