AK PARTİ Merkez İlçe Başkanı ve İGM’nin Köylere Hizmet Götürme    Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Recep Şeker, "Aliağa köyünün kanalizasyon işi yarım kaldı” şeklindeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını rakamlarla açıkladı. Şeker, “Bu köyde 750 metrelik bir bölüm kaldı, bu yıl bitecek işler listesinde Aliağa´nın kanalizasyonu da bulunuyor" dedi.  
Şeker, Alevi köylerinin görmezden gelindiği iddiasının gerçekleri yansıtmadığını savundu. Şeker, "Alevi köylerine hizmet gitmediği iddiası CHP´nin ürettiği bir kara propaganda, Alevi - Sünni diye bir ayrım söz konusu olamaz” dedi.
ALEVİ-SÜNNİ AYRIMI OLMAZ
Şeker, alevi köylerinden AK Parti´ye oy çıkmadığı iddiasıyla yeterli hizmet götürülmediği iddiasının ise, CHP´nin yıllardır alışılagelmiş siyasi propagandası olduğuna dikkat çekti.
 “AK Parti’nin anlayışında ve bakışında Alevi - Sünni diye bir ayrım söz konusu olamaz” vurgusu yapan Şeker, “Sünni köylerine hangi hizmet gidiyorsa, alevi köylerine de gidiyor. AK Parti’nin, CHP gibi oy kaygısı yok. AK Parti köylerin çoğunluğunda nasıl birinci parti oluyorsa, bazı köylerde CHP´ye çok oy çıkabilir. Buna herkes gibi birzde saygı duyarız. Ak Parti’ye oy çıkmadığı diye o köylere hizmet götürülmesini istememek veya engellemek bizim dünya görüşümüze uygun düşmez. İktidarlar hizmet için vardır. O köylere gidecek hizmetten de, ilimizin her köyünün sorununun çözümünden de sorumluyuz.” diye konuştu.
HALALCA NEYSE, MACARLAR DA O
Alevi köyleri ve muhtarlarıyla sürekli iletişim içinde olduklarını, köy muhtarlarıyla her zaman görüştüklerini ve taleplerini yerine getirdiklerini kaydeden Şeker şöyle konuştu:
"İnkaya köyünde asfalt çalışması yaptık, kanalizasyon sorununu hallettik. Bu köye toplamda 125 bin TL kaynak ayırdık.
Kabakdere köyünün kanalizasyon işi, içme suyu halledildi, buraya parke taşı gönderdik. Aliağa, İnkaya, Macarlar neyse, Halalca, Ovaköy de odur. Deliktaş köyünün cemevi için taş verdik, malzeme verdik. Macarlar´da 100 bin TL tutarında kanalizasyon ihalesi yapıldı. Aynaoğlu, Ortamandıra köylerine program dışı yol yapıldı, bu köylere 110 bin TL ödenek ayrıldı.
Aliağa köyünün yol sorunu çözülecek, Sarıalan´a kadar asfalt olacak. Gökçeören´e kanalizasyon yaptık, su sorununu çözdük. Karamanköy köprüsü yapıldı, 750 bin TL harcandı.
Eksiklerimiz var, bunu kabul ediyoruz. Ama ‘Ak Parti´ye oy çıkmadı’ diye hizmet gitmediği iddiasını asla kabul edemeyiz, böyle bir iddiayı gündeme taşıyıp siyasi rant sağlayanların da niyetlerinden şüphe duyarız.  Çünkü onların dedikleri doğru olsaydı eğer, bu hizmetlerin hiçbiri gitmezdi."
ALEVİ KÖYLERİNE NELER YAPILDI?
BUNDAN SONRA NELER YAPILACAK?
AK Parti İGM üyesi de olan Şeker, Aliağa Köyü Muhtarı Zeynel Güngören´in köye hizmet gelmediği şeklindeki iddiasına da rakamlarla yanıt verdi.
Sadece köy yardımı olarak 2006-2011 yılları arasında Aliağa´ya 12 bin 937 TL´lik katkıda bulunulduğunu açıklayan Şeker, bu yardımların köy konağı, içmesuyu pompası, çecre düzenlemesi amacıyla yapıldığını ifade etti.  
Şeker, 2011´de Alevi köylerine yönelik projeler için Köylere Hizmet Götürme Birliği´nden çıkarılan ödenekleri de şöyle sıraladı: Ortamandıra - Aynaoğlu köylerinin stablize yolu için 118 bin TL,
Orhanlı - İnkaya asfalt ve kanalizasyonu 125 bin TL,
Macarlar köyü kanalizasyonu için 100 bin TL, Kabakdere içmesuyu için 54 bin TL,
Çukurhüseyin köyü kanalizasyonu için 25 bin TL,
İnkaya köyü kanalizasyon işi için 25 bin TL,
Deliktaş köyü kanalizasyonu için 20 bin TL,
Yaylacık köyü kanalizasyonu için 25 bin TL,
Yeşilyurt kanalizasyonu için 25 bin TL,
Gökçeören köyü kanalizasyonu için 25 bin TL,
 Bahçedere - Kavakbaşı parke taşı için 10 bin TL,
Ortamandıra parke taşı için 15 bin TL,
Karamanlar köyü parke taşı için 21 bin TL.
Editör: Haber Merkezi