CHP Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun 24 Temmuz Pazar günü Balıkesir’de yapacağı Milletin Sesi mitingine tüm vatandaşları davet etti. Akın, “Balıkesir’imizde düzenleyeceğimiz Milletin Sesi mitingimiz ülkemiz açısından tarihi bir dönüm noktasına denk düşmektedir. Bu miting sadece Cumhuriyet Halk Partimizin mitingi değildir. Bu miting; ekonomik buhranda geçinemeyen, açlık ve yoksulluk içinde kendi kaderine terk edilmiş insanlarımızın, milletimizin mitingidir” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, parti binasında Balıkesir Milletvekilleri Fikret Şahin, Ensar Aytekin, İl Başkanı Serkan Sarı ve ilçe başkanları ile birlikte düzenlediği toplantıda, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun 24 Temmuz Pazar günü 18.30’da Kuva-yi Milliye Meydanı’nda yapacağı Milletin Sesi mitingine halkı davet etti.

BU MİTİNG MİLLETİN MİTİNGİ

Bu mitingin sadece Cumhuriyet Halk Partisi mitingi olmadığına dikkat çeken Akın, “Milletin Sesi mitingimizin üçüncüsünü Kuva-yi Milliye’nin başşehri Balıkesir’de gerçekleştireceğiz. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu 24 Temmuz Pazar günü saat 18.30’da Kuvayi Milliye Meydanı’nda halkımızla bir araya gelecek, halkımızla buluşacak. Balıkesir’imizde düzenleyeceğimiz Milletin Sesi mitingimiz ülkemiz açısından tarihi bir dönüm noktasına denk düşmektedir. Bu miting sadece Cumhuriyet Halk Partimizin mitingi değildir.

Bu miting; ekonomik buhranda geçinemeyen, açlık ve yoksulluk içinde kendi kaderine terk edilmiş insanlarımızın, milletimizin mitingidir. Bu miting; mahsulü tarlada kalanların, borcunu ödeyemeyenlerin, besleyemediği için süt ineğini kesenlerin, Edirne’den Ardahan’a toprağını ekenlerin, zeytin ağaçları sökülen, bankaya borcu olan, toprağı, traktörü elinden alınan çiftçilerimizin, köylülerimizin sesinin mitingidir. Bu mitin; çiftçinin, işçinin, köylünün mitingidir. Emeği sömürülen, emeklilikte yaşa takılan, 3600 ek gösterge hakkından mahrum bırakılan mağdurların sesi olan milletimizin mitingidir.

Bu miting; ülkemizin kaynaklarını milletimizin kendisine değil de beşli çeteye karşı aktaranlara karşı çıkanların ortak mitingidir. Bu miting; kentlerimizi betona boğup, yaşanmaz hale getirenlere karşı yaşanabilir, nefes alınabilir kentleri savunanların mitingidir. Bu mitin; tek kişiye bütün yetkileri vermeye yalnızca onu güçlendirmeye değil, devleti, milleti, kurumları güçlendirmeye taraf olanların mitingidir. Bu miting; Kazdağlarının ormanlarına, Marmara’nın, Akdeniz’in ve Ege’nin kıyılarına yani taşımıza, toprağımıza, suyumuza sahip çıkanların ortak mitingidir. Bu mitin; gelecek hayalini kaybetmiş, yurt dışına çıkmış ve çıkma hayalleri kuranlara ülkesine bir davet mitingidir.

KORKU DUVARLARINI YIKACAĞIZ

Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Herkes bilmelidir ki benim halkımla birlikte her gün daha fazla büyüttüğüm Adalet Yürüyüşüm bu ülkeye adalet, eşitlik ve özgürlük gelinceye kadar devam edecektir’ diyerek sürdürdüğü mücadelesinde bir olma, beraber olma mitingidir.

Temennim hep birlikte bu mitingimizde hakça bir düzeni kuracağız. Hep birlikte korku duvarlarını yıkacağız. Hep birlikte milletin olanları milletimize geri vereceğiz.

24 Temmuz’da Kuva-yi Milliye’nin başşehri Balıkesir’imizde tarihi bir güne tanıklık edeceğiz. Bilindiği gibi 24 Temmuz aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin önemli bir dönüm noktasının başlangıç tarihidir. 24 Temmuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde Türk Milleti’nin kurtuluşundan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yılda emperyalizme diz çöktüren Türk Milleti’nin İsmet İnönü başkanlığındaki Lozan heyetiyle masada kazandığımız zaferin 99’ncu yıldönümüdür. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında önemli bir halka olan Kuva-yi Milliye’nin başkenti Balıkesir’de yine tarihi bir günde; yani Türkiye Cumhuriyeti’nin diplomatik zaferi olan Lozan Anlaşması’nın yıldönümünde hep birlikte önemli ve büyük bir adım atacağız.

100. YILIN BAŞLANGICI OLACAK

Balıkesir’imizi, Millet İttifakı’nı demokrasiyle iktidara götüren yolun başlangıcını yapacağız hep birlikte. Cumhuriyet Halk Partisi kuruluş değerlerine bağlı, aradan geçen 100 yıla yakın bir süredir aynı temel üzerinden siyaset yapan ve kurucu değerlerinin bugünkü devamı niteliğinde olan bir partidir. Bununla birlikte Cumhuriyet Halk Partisi; çağı yakalayan, yenilikçi politikalarıyla günümüz sorunlarına çözüm önerileri sunabilin bir partidir. İkinci yüzyıla çağrı beyannamemizdeki 5 ana temel soruna karşı 13 çözüm önerimizle 2023 yılında Cumhuriyetimizin 100’ncü yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci 100 yılının başlangıcı olacaktır.

PAZAR GÜNÜ KUVAY-İ MİLLİYE MEYDANI

Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun çağrısını bir kez daha herkesin huzurunda yinelemek istiyorum; bize katılın, hakkınızı teslim alın. Beraber olalım, birlik olalım. Milletin Sesi Mitinginde hep birlikte yek olalım. Milletin Sesi Balıkesir’den yurdumuzun dört bir yanına yayılacak ve dört bir yanından bu ses duyulacaktır. Tüm vatandaşlarımızı, tüm hemşerilerimizi Kuva-yi Milliye Meydanı’nda Milletin Sesi Mitingine davet ediyoruz ve bekliyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi