Basri Ersan Kırbaş'ın istifası sonrasında İYİ Parti’nin Büyükşehir Meclisi’ndeki  üye sayısı 14’e düştü. Bağımsız üye sayısı 2’ye yükselen Meclis’te  AK Parti’nin 45, CHP’nin 29, DP’nin 2, MHP’nin 1 üyesi bulunuyor. 

İYİ Parti Bandırma teşkilatında şahsına yönelik itibarsızlaştırma çalışmaları yapıldığını iddia ederek istifanı veren Basri Ersan Kırbaş, şunları söyledi:

Bu itibarsızlaştırma ve ötekileştirme çalışmaları İyi Parti Eski Milletvekili İsmail Ok’un istifasının ardından yapmış olduğum açıklamanın ardından, iyiden iyiye artmıştır.

* Her fırsatta parti içi demokrasiyi içine sindirmiş bir yönetim olmakla övünen ilçe teşkilatımız, aynı fikir ve düşünceleri kabul etmememiz nedeniyle 8 Mart tarihinde gerçekleştirilen ilçe kongresinin ardından oluşturulan yönetim kurulu tarafından bizleri tamamen yok saymaya başladı.

* Kongre sonrasında yeni yönetime hayırlı olsun ziyaretinde bulunmak amacı ile istemiş olduğumuz randevuya çeşitli bahaneler ile geri dönüş bile yapılmadı.

* Bugüne kadar sadece seçim çalışmaları sırasında görmüş olduğum İyi Parti Eski Milletvekilimiz İsmail Ok tarafından yönlendirilmekle suçlanmam, kendi üzerlerindeki lekeyi temizlemek, kendilerini aklamaya çalışmaktan başka bir şey değildir. Bu partide İsmail Ok ile iletişimi olanlar bellidir. Eski milletvekilimizin istifasına kadar aralarındaki ilişkiyi her ortamda dile getiren,kendisinden aldığı gücü etrafında aynı düşünceye sahip olmayanlara karşı her fırsatta kullanmaya çalışan kişiler bugün başkalarını suçlayarak İsmail Ok ile olan ilişkilerini gizlemeye çalışmaktadır.

* Bugün anlıyorum ki, Partimizin kuruluşundan itibaren her kademede vermiş olduğum emekler, yapmış olduğum çalışmalar, partimizi yüz üstü bırakarak ayrılan İyi Parti Eski Milletvekilimiz İsmail Ok’a göstermiş olduğum tepkiler nedeniyle planlı olarak yok sayılmış. Kendisinin yapmış olduğu ihanete ve açıklamalara göstermiş olduğum tepki bu şekilde cezalandırılmak istenmiştir. Bu süreçte partimizin hiçbir kademesinden destek görememem de bu sürecin bir kanıtı olmuştur.

Editör: Haber Merkezi