"Hayırlı olsun" notuyla hızlı tren hattıyla ilgili görseli sosyal medya hesabından paylaşan AK Parti İl Başkanı Ekrem Başaran, "Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Grup Toplantımız da Balıkesir’imize bir müjde daha verdi. Bandırma - Osmaneli Hızlı Tren Hattı için 2023 yılında çalışmalara başlanıyor. Hayırlı olsun." açıklamasını yaptı. 

Ekrem Başaran'ın heyecan yaratan paylaşımının altına "Allah reisten razı olsun. Yaparsa Ak Parti yapar."  yorumu bırakıldı.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

"ÖNÜMÜZDEKİ YIL AĞIRLIĞI
RAYLI SİSTEMLERE VERİYORUZ"

AK Parti TBMM Grup toplantısındaki konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  aralarında Balıkesir'in de bulunduğu tren hatlarıyla ilgili şunları söyledi:

"Önümüzdeki yıl ağırlığı raylı sistemlere veriyoruz. Bu çerçevede Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı’nın eksiklerini tamamlıyor, Ankara-İzmir, Mersin-Gaziantep, Bandırma-Osmaneli, Halkalı-Ispartakule hızlı tren hatlarındaki çalışmaları süratlendiriyoruz. Yerköy-Kayseri, Ispartakule-Çerkezköy hızlı tren hatlarının inşasına başlıyoruz.

Şimdi önemli bir yere geliyorum. Gayrettepe-Havalimanı, Halkalı-Havalimanı, Bakırköy-Kirazlı metro hatları ile Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı, Bursa Emek Şehir Hastanesi Hafif Raylı Sistemi ve Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistemi açılışa hazır âale getireceğimiz projeler arasında yer alacak.

Elektrikli tren hatlarımıza 393 kilometrelik Kayseri-Sivas ve 70 kilometrelik Torbalı-Tire kesimlerini de dâhil ediyoruz. Bayburt, Gümüşhane, Yozgat ve Çukurova havalimanlarını bitiriyor, Kayseri ve Malatya havalimanlarının yeni terminal binalarının inşasına geçiyoruz. Kablosuz haberleşme imkânını genişletmek için yaklaşık 1100 köyümüze daha 4,5G teknolojisiyle mobil geniş bant hizmeti sunuyoruz."

Editör: Haber Merkezi