Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Kızılcahamam Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında 3600 ek göstergeye değinen Erdoğan, "Memurlarımıza da müjde vermek istiyorum. 3600 ek gösterge çalışmasını tamamladık. Meclis'e sunma aşamasına getirdik. Yarın Bakanlar Kurulu toplantısının ardından bu hazırlığı detaylarıyla açıklayacağım" dedi.

BİR MÜJDE DE ÇİFTÇİYE

Buğday alım fiyatları hakkında da açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "TMO sert ekmeklik buğdaya ton başına 6 bin 50 lira alım ve bin lira prim bedeli olmak üzere toplam 7 bin 50 lira ödeme yapacak" ifadelerini kullandı.

3600 EK GÖSTERGE KİMLERİ KAPSIYOR?

Başkan Erdoğan, 3600 ek gösterge düzenlemesinin kapsamını açıkladı. Erdoğan, yarın yapılacak Kabine Toplantısı'nın ardından 3600 ek gösterge ile ilgili hazırlığı detaylarıyla açıklayacağını kaydederek, düzenlemenin 5 milyonu aşkın memur ve emeklinin tamamını ilgilendiren bir formülle hazırladıklarını bildirdi.


3600 ek gösterge düzenlemesi ilk çalışılmaya başlandığında öğretmen, polis, din görevlisi, hemşireler olmak üzere 4 meslek grubunu kapsıyordu. Başkan Erdoğan bugün yaptığı açıklamayla memur ve memur emeklisi olmak üzere bütün herkesi kapsadığını açıkladı.
 

Editör: Haber Merkezi