AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir 1. sıra milletvekili adayı A. Edip Uğur, çeşitli kesimler tarafından sık sık gündeme getirilen ve güneydoğudaki gelişmelere dikkat çekilerek ülkenin bölünme tehlikesiyle karşı karşıya kalacağı yolundaki propaganyı yayanları, "Bunlar milletten korktukları için milleti korkutuyorlar" diyerek eleştirdi.

Gazeteci Ramazan Demir'in Karesi TV’de hazırlayıp sunduğu  ‘Balıkesir’in Gündemi’ programına katılan Uğur, 12 Haziran seçimleri öncesinde çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Pazar günü gerçekleştirilecek seçimlerin eski Türkiye'nin son, yeni Türkiye'nin ilk seçimi olacağı şeklindeki sözlerine açıklık getiren AK Parti'nin Balıkesir'deki lokomotif ismi Edip Uğur, ülkede darbeler döneminin kapandığını, yargı vesayetinin sona erdiğini  ve sivil Anayasa ile daha ileri bir demokrasinin ülkeye hakim olacağını kaydetti.

Türkiye'nin bölünme tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğunu, Ak Parti'nin yeniden iktidar olması halinde bunun gerçekleşeceğine ilişkin söylemlerin hatırlatıldığı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur, terör ve ırkçılıktan beslenen kesimlerin böyle bir koryumu topluma empoze etmeye çalıştıklarını ifade etti.

Uğur, "Milletten korkanlar, milleti korkutmaya çalışıyorlar. Türkiye'yi bölmeye hiçbir güç yetmez. Bu topraklarda gözü olanın gözününü çıkarırız" diye konuştu.

- SAĞLIKTA DEVRİM OLDU  -
Edip Uğur, Balıkesir'e yapılan hizmetleri de dile getirdiği programda, kentin daha önce "büyük kasaba" olarak anıldığını hatırlatıp, son 9 yılda yapılan hizmetlerle çağdaş bir kent görünümüne kavuştuğunu anlattı.
Sağlık alanında yaşanan gelişmelerin de küçümsenemiyeceğinin altını çizen Uğur, Balıkesir'e, 850 yataklı dev bir hastane yapılacağını ve bu konudaki tüm anlaşmaların yapıldığını bildirdi.
Uğur şunları söyledi:

- BALIKESİR'DE 850 YATAKLI HASTANE -

''Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) aracılığıyla İzmir yolu üzerinde Kampüs hastane yapılacak. Mevcut devlet Hastaneleri'nin binaları olduğu gibi TOKİ'ye devredilecek. TOKİ bunun karşılığında  90 dönüm arazi üzerinde 850 yataklı modern bir kampüs hastane yapacak. Balıkesir Tıp Fakültesi Hastanesi de 200 yataklı olarak 2012 yılında tamamlanarak Balıkesirlilerin hizmetine sunulacak. Sağlık alanında Balıkesir devrim yaşadı. Balıkesir sağlık açısından sağlıklı bir kent haline geliyor.''

- UÇAKTA MAYA TUTTU -
Balıkesir-Ankara arasındaki 4 yıl aradan sonra başlayan uçak seferlerinin kalıcı olacağına inandığını söyleyen Uğur, "Bana göre maya tuttu. Aldığımız rakamlar seferlerin yüzde 40 doluluk oranıyla yapıldığı yolunda. Yaz sezonunun ardından Eylül ayından itibaren Balıkesir'den hem İstanbul'a, hem de Ankara'ya hergün uçak seferi olacak.'' diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi