AK Parti Balıkesir İl başkanlığına göz kırpan isimler, kimi sivil toplum kuruluşlarının isimlerini de kullanarak "beni destekliyor" algısı yaratmaya yarışına girince ilk tepki MÜSİAD'dan geldi. Kendi adı da il başkanları arasında konuşulan MÜSİAD Şube Başkanı Erdem Özer, "her hangi bir adaya destek olmamız kesinlikle söz konusu değildir" açıklamasını yapmak zorunda kaldı.

MÜSTAKİL Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Balıkesir Şube Başkanı Erdem Özer'in açıklaması şöyle:

"Son günlerde AK Parti İl Başkanlığı medya ve sosyal medyada çıkan haberler ve siyasi kulislerde konuşulan söylentilerde, Müsiad Şubesi olarak destek olduğumuz adaylar olduğu ve şahsımın adaylığı gibi haberlerin yayınlanması üzerine,  bir açıklama yapma gereği duymuş bulunmaktayız.

Öncelikle şahsım adına herhangi bir talebimiz olmamış ve herhangi bir resmi teklif yapılmamıştır. Bu onurlu göreve beni layık gören veya olmamı isteyen herkese teşekkür ederim. Ancak böyle bir düşüncem ve talebim kesinlikle olmamıştır.

Müsiad Balıkesir Şubesi olarak da; AK Parti genel merkezinin belirleyeceği yeni İl Başkanı kim olursa olsun, koordinatör vekilimiz sayın Şahin TİN bey ile  STK ziyaretleri kapsamında yaptığımız görüşmede belirttiğimiz gibi, Balıkesirimizin ve İş dünyamızın yararına olacak şekilde yanında olup destek vereceğiz. 

Herhangi bir adaya özel destek  olmamız kesinlikle söz konusu değildir.

Balıkesirimiz için en hayırlısını diliyoruz."

Editör: Haber Merkezi