BALIKESİR Valisi Hasan Şıldak tarafından Edremit Kocaseyit Havalimanında karşılanan Bakan Soylu, Ayvalık Vilayetler Evi Otelde gerçekleştirilen Mülki İdare Amirleri Eğitim Seminerine katılmak üzere Ayvalık İlçesine geçti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Vali Hasan Şıldak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, çok sayıda mülki idare amirinin katıldığı Eğitim Semineri'nde yaptığı konuşmada, mülki idare amirlerinin mağdur kadınlara yönelik koruyucu tedbir alabilme noktasında yetki ve sorumluluklarını hatırlatarak; “Mağdur olan kadına ve beraberindeki çocuklara, barınma yeri sağlanması, geçici maddi yardım yapılması, psikolojik, mesleki, hukuki ve sosyal bakımdan rehberlik ve danışmanlık hizmeti verilmesi, hayati tehlikesinin bulunması halinde, ilgilinin talebi üzerine veya resen geçici koruma altına alınması, kanunun mülki idare amirlerimize verdiği yetki ve sorumluluklardandır. Yine aynı kanunda kolluk birimlerimize de gecikmesinde sakınca bulunan hallerde koruyucu ve önleyici tedbir alabilme imkanı getirilmiştir. Bu noktada şunu ifade etmek isterim, gerek kolluk birimlerimiz, gerek mülki idare amirlerimiz, böyle bir mesele geldiğinde lütfen tedbir kararı vermekten çekinmesinler ve gecikmesinler. Çünkü sonrasında 'eyvah' yetmez. Hatta 'bu kararları verirken gecikmeyin' demek bile belki doğru değil, 'acele edin' demek lazım. Öyle hassas davranın ki şiddet mağduru bir kadın, sizin yanınızdan asla tedbir alınmamış şekilde çıkmasın. 'Gittim ama bir şey yapmadılar' demesin.” şeklinde konuştu. 

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planlarından  2016-2020 yılları arasını kapsayan üçüncü plan sonrasında dördüncüsünün de hazırlandığını belirten Bakan Soylu; “25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü'nde, saat 10.00’da, konuyla ilgili farkındalığın arttırılması maksadıyla planlamamız çerçevesinde, tüm Türkiye'de eş zamanlı olarak, 81 ilde valilerimizin başkanlığında, ilçelerimizde kaymakamlarımızın başkanlığında "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Toplantısı" düzenlenecek.  Bu toplantı sonrasında, il ve ilçelerde, jandarma ve emniyet birimlerimizde bulunan ilgili büro amirlikleri ve şube müdürlükleri ziyaret edilecek, istişareler yapılacak, KADES programının tanıtımı ile ilgili bazı etkinlikler düzenlenecek." şeklinde konuştu.

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla tüm öğretmenlerin gününü de kutlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "Şenay Aybüke Yalçın gibi Necmettin Yılmaz gibi gencecik yaşlarında bu ülkenin çocukları doktor olsun, mühendis olsun, bilim insanı olsun, sanatkar olsun diye emek verirken, hain terör örgütü PKK tarafından şehit edilmiş tüm öğretmenlerimize de Allah'tan rahmet diliyorum." ifadesini kullandı.


Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Mülki İdare Amirleri Eğitim Seminerinin ardından, hazırlık çalışmaları yapmak üzere Ayvalık İlçesinde kamp yapan Hakkari Yüksekova Belediye Kadın Futbol Takımıyla bir araya gelen Soylu sporculara çalışmalarında başarılar diledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Ayvalık İlçemiz Sarımsaklı Mahallesi'nde kurulan Jandarma Kadın Destek Uygulaması (KADES) standını da ziyaret ederek, burada görevli kadın emniyet ve jandarma personeliyle bir araya geldi. Çevredeki vatandaşlarla da bir süre sohbet ederek, kadınlara kırmızı karanfil verdi. 

Ardından bir zeytin fabrikasını da ziyaret eden Bakan Soylu zeytin hasadı ve dalından sofraya zeytinin işlenmesi ile de bilgi aldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu seminer programı ve ziyaretlerinin ardından aynı gün İlimizden ayrıldı.

Editör: Haber Merkezi