BALIKESİR Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “makam sahibi olmak için ya Trabzonlu olacaksın ya da İmam Hatipli” şeklindeki cümlesi, bugün söylenmiş gibi servis edilince açıklama yapma gereği duydu. Başkan Yılmaç. aylar önce gençlerle yaptığı bir söyleşiden cımbızlanan ifadeler "espri amaçlı sözlerim çarpıtıldı. ben o cümleyi Trabzonlular ve İmam Hatipliler işi iyi yapıyor manasında kurdum" dedi

OLGUNLUKLA CEVAP VERDİ
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz Bandırma Onyedi Üniversitesi’nin dönem açılışındaki panelde belediyeciliği anlatırken mizahi bir anlayışla kullandığı ‘makam sahibi olmak için ya Trabzonlu olacaksın ya da İmam Hatipli” şeklinde kurduğu cümlenin cımbızlanarak ters algı oluşturulmasına olgunlukla cevap verdi.

SİYASETİN CİLVESİ
Yılmaz, “Gençlere siyasetten örnekler verirken bir espri yaptım, ‘makam sahibi olacaksan ya Trabzonlu ya da İmam Hatipli olacaksın’ dedim. Konuşmamda geçen bu cümleyi cımbızlayıp sanki buna karşıymışım gibi bir hava yaratmaya çalıştılar. Bunu da siyasetin cilvesi olarak değerlendiriyorum” dedi.
Gençleri siyasete teşvik etmek amacıyla Trabzonluların siyasete ilgisinin onlara rehber olmasına örnek olarak bu sözü espri mahiyetinde kullandığını belirten Yücel Yılmaz, bu sözün çarpıtılarak kullanılmasının siyasetin cilvelerinden birisi olduğunu dile getirdi.

O SÖZÜ NİÇİN KULLANDI?
Katıldığı bir cenaze namazının ardından konuşla ilgili açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, şunları söyledi: 
“Üniversite öğrencileriyle yaptığımız söyleşide Balıkesir’in değerlerini, Balıkesir insanının özelliklerini anlatırken, gençlerin siyasete girmelerini örneklendirirken bir espri mahiyetinde ‘Trabzonlular ve İmam Hatipliler bu işi iyi yapıyor’ manasında kurduğumuz cümle cımbızlanarak siyasetin cilvesi gereği bir eleştiriymiş gibi anlatılıyor.
Ama bir bütün olarak verildiğinde zaten orada gençlerin alkışlaması, orada Trabzonlu gençlerin olması, üniversite çok kozmopolit bir yer, güzel bir söyleşimiz vardı. Ben çok güzel konulardan bahsettim Balıkesir ile ilgili. 

YADSINACAK BİRŞEY YOK
Fakat sadece o cümle çekilmiş. Biz Trabzonluların siyasete olan ilgilerini ve yaptıklarını biliyoruz. Bu ayıplanacak değil, takdir edilebilecek bir şey. İmam Hatipli gençlerimizin de kendilerini siyasete adamaları, bu konuda iş yapmalarını destekliyoruz. 
Benim de çalıştığım arkadaşlar var. Ama bu cümle cımbızlanarak, sanki biz buna karşıymış gibi basında söylem söylenilmeye çalışılıyor. 
Olacak; bizde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak gençlerimizi Trabzonlular gibi teşvik ediyoruz siyaset yapmaya. Bunda yadsınacak bir şey yok.” 

Editör: Haber Merkezi