BELEDİYE Meclisi’nin  Ekim ayı toplantısında konuşan Belediye Başkanı İsmail Ok, Kepsut Yolu üzerinde kurulan modern hayvan pazarının Türkiye’deki belediyelere örnek olduğunu söyledi.

Ok, “Üç hafta oldu hayvan pazarımız açıldı. Üç hafta olmasına rağmen katılım çok iyi. Endişe ediyordum. Çünkü uzun yıllar Balıkesir Hayvan pazarı kaderine terk edilmiş şekilde başı boştu” dedi.

KAZANAN BALIKESİR OLACAK

Başkan Ok, Balıkesir dışından gelen celepler, besicilerin eski pazarı tercih etmemesi yüzünden pazara giren hayvan sayısının giderek düştüğünü yeni kurulan pazar sayesinde ilginin arttığına dikkati çekti.

Artışa dayalı belediyenin gelirlerinde de artış kaydedildiğini belirten Başkan, “Hayvan pazarını yapmamızdaki amaç oradan gelir elde etmek değil. Ama, daha çok Balıkesir'deki üreticilerin emeğinin karşılıklarını almasıydı. Balıkesir hayvancılıkta bir numara diyoruz. Ama hayvan pazarımız yoktu. Kısacası oraya milyonlarca liralık yatırım yaptık. Orada haftada alacağımız parayla kar zarar hesabının güdülmesi mümkün değil. Elde edilecek parayla oradaki yatırım belki belediyeye dönmeyecek ama kazanan Balıkesir olacak” diye konuştu.

PROJELERİMİZ BEĞENİLİYOR

Hayvan Pazarının biraz ilerisinde yeni mezarlığın inşaatının da başladığını hatırlatan Başkan Ok şöyle konuştu:

“Bazı gazetelerde bunlar geçtiğimiz dönem yapıldı, her şey hazırdı, parası vardı şeklinde haberler çıktı. Bunun böyle olmadığını en başta Zafer Bey ile birlikte eski meclis üyeleri biliyor. Yani bu mezar yerinin istimlak, proje çalışmaları bizim zamanımızda gerçekleşti. Hayvan Pazarının böyle bir projesi yoktu. Bizim zamanımızda yapılan projelere, eserlere sahip çıkılması, bunlar hazırlanmıştı denmesi de bizi memnun ediyor. Çünkü projelerimiz beğeniliyor. Eğer projelerimiz, meydana getirdiğimiz eserler beğenilmeseydi, bunları kimse sahiplenmezdi. Asri Mezarlığın ihalesi bitti, yasal süre geçti. Müteahhit firmaya çağrıya çıkıldı. Bugün yarın Asri Mezarlığın inşaatı da yer teslimi yapılır yapılmaz gerçekleşecek.

Öte yandan Kaya Avni Sağlıkçı Parkı projesi ile oraya çok güzel bir park yapacağız. Bahçelievler Mahallesi’ndeki Çevre Eğitim Parkı bitti diyebiliriz.”

Editör: Haber Merkezi