Karesi Belediyesi yatırımlarının açılışlarını sürdürüyor. Karesi Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğinde yapımını tamamladığı halı sahaların açılışlarını sürdürüyor. GES, Turplu Halı Saha ve Çok Amaçlı Salon, Kamçılı ve Tatlıpınar Halı Saha açılışından sonra Yeniköy Halı Saha açılışı da yapıldı. Yeniköy İlkokulu bahçesinde yapılan halı sahanın açılıl töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

MUHTAR’DAN BAŞKAN ORKAN’A TEŞEKKÜR

Açılış töreninde ilk olarak Yeniköy Muhtarı Şeref Kurt bir konuşma yaptı. Yaptığı hizmetlerden dolayı Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan’a teşekkür eden Kurt, Başkan Orkan’ın her zaman yanlarında olduklarını söyledi. Mutar Kurt ayrıca mahallenin 1.9 km’lik yol sorunun da çözülmesini beklediklerini belirtti.

Muhtar Kurt ardından Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan bir konuşma yaptı.

BAŞKAN ORKAN: “ÇOK GÜZEL ÇALIŞMALARA İMZA ATTIK”

Karesi’de Cumhur İttifakı’nın başarısı ile güzel çalışmalara imza attıklarını söyleyen Başkan Orkan, seçim çalışmalarında söz vermeden çalıştıklarını ancak, sorunların çözümü içinde en güzel çalışmalara imza attıklarını ifade eden Başkan Orkan, “Yeniköy’e ilk geldiğimde muhtarımızla yaptığımız konuşmayı hatırlıyorum. Birçok konuda yapılması gereken çalışmalar vardı. Çok şükür bugün buraya alnımız açık, göğsümüzü gere gere geliyoruz. Bunları yapabilmenin gurunu yaşıyoruz. İnşallah bundan sonrasında da 1.9 km’lik yolun sati kaplamasıyla ilgili de çalışmalara başlayacağız. Bizim Karesi’nin her yeri her noktası her türlü hizmeti hak ediyor. Onlara helal olsun” dedi.

“EN BÜYÜK GİDERİMİZDEN KURTULDUK”

Karesi Belediyesi olarak gelir getirici projeler üretmeyi sürdürdüklerini söyleyen Başkan Orkan, şöyle konuştu:

“Belediyemize gelir getirici projeler düşündük. Bu kapsamda en çok giderimiz olan çöp toplama hizmetini düşündük. 18 tane çöp kamyonu aldık. Kiralıktı kendimiz yapalım istedik. Gelir getirici yanında giderleri de ne kadar azaltabiliriz diye planlar yaptık. Çöp kamyonlarıyla ilgili alım yaptık. O dönem iyi ki almışız. O dönem aldığımız kamyonların şuan iki kat gibi bir maliyeti var. Her yaptığınız hamle çok önemli. 18 çöp, 8 tane de Fen İşlerimize kamyon aldık. Böylelikle Karesi’yi daha güçlü ve daha iyi hale getiriyor, Karesi’nin geleceğine yatırım yapıyoruz. Gelir getirici projelerden birisi olan GES’in de açılışını yaptık. Şimdi güneş çıktıkça belediyemiz para kazanıyor”.

Başkan Orkan daha öncesinde Turplu, Tatlıpınar, Kamçılı ve bugünde Yeniköy’ de halı sahamızı açıyoruz. Bundan sonrası açılışı da Kabakdere’de yapılacağını söyledi. Başkan Orkan “Yaylabayır Mahallesi Muhtarımızın da bu konuda talebi vardı. İnşallah Yaylabayır Mahallemize de halı saha kazandıracağız” dedi.

Başkan Orkan ardından Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin ve AK Parti Başkan Vekili Vahdettin Çiftçi de bir konuşma yaparak çalışmalarından ötürü Başkan Orkan’a teşekkür ettiler.

Konuşmalarından ardından okunan dualarla halı sahanın açılışı yapıldı. Başkan Orkan ve davetliler halı saha da çocuklarla top oynadılar. Daha sonrasında ise mahalle sakinleriyle bir araya gelerek sohbet ettiler.

Açılış törenine Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin, AK Parti Başkan Vekili Vahdettin Çiftçi, AK Parti Karesi İlçe Başkanı Yusuf Hocaoğlu, MHP Karesi İlçe Başkanı Kürşat Burak Boduroğlu, Domaniç MHP İlçe Başkanı Yıldıray Aydın, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Haber Merkezi