CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Balıkesir ve ilçelerini kapsayan gezisine Bandırma’dan başladı. Kılıçdaroğlu’nu taşıyan özel uçak dün sabah sivil uçuşlar için de kullanılan Bandırma 6’ncı Ana Jet Üs Komutanlığı pistine indi
Tören mangası CHP Lideri’ni selamlayarak karşıladıktan sonra Kılıçdaroğlu, yanındakilerle birlikte Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Ahmet Biçer’e nezaket ziyaretinde bulundu. Karşılama ve ziyaret fotoğrafları, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza’nın Facebook sayfasında paylaşıldı.

AK Parti’ye yakın bazı isimler, CHP Lideri’nin seçim yasaklarını ihlal ettiğini öne sürerken “darbe çığırtkanlığı yapıldığı”nı iddia edenler de oldu. Askeri kaynaklar ise karşılamayı şöyle değerlendirdi: “Anamuhalefet partisi lideri devlet protokolünde 4’üncü sıradadır. Ancak tören mangasıyla karşılama olmamalıydı.

Seçim yasakları döneminde sadece cumhurbaşkanları tören mangasıyla karşılanır. Diğer siyasi liderlerin karşılanmasında tören mangası kullanılmaz. Üs komutanı ya da vekili, devlet nezaketi gereği CHP Lideri’ni tek başına karşılayıp üsten uğurlayabilirdi.” 
Editör: Haber Merkezi