CHP İl Başkanı Serkan Sarı, BASKİ’nin iki ay önce yaptığı tarife değişikliğiyle kırsal mahallerde suya yaptığı yüzde 300’e varan zamları son değişiklikle yüzde 20-25 indirdiğini söyledi. Sarı, “Bu yapılan ölümü gösterip sıtmaya razı etmektir. Kırsal mahallelerde ahırlarda kullanılan  suyun fiyatı değişmedi, yüzde 300’lük zulüm devam ediyor” dedi.

CHP'li Sarı, parti binasında düzenlediği toplantıda BASKİ’nin iki ay önce su fiyatlarıyla ilgili yaptığı ve yüzde 300’e varan zamlara yol açan tarife değişikliğini son yapılan olağanüstü toplantıda değiştirerek zamların yüzde 20-25 aşağı çektiğini ancak şehir merkezi ve kırsal mahallelerde ahırlarda kullanılan su zamlarının değişmediğini söyledi.

KADEME FARKIYLA
TÜM VATANDAŞLARIN 
FATURALARINA YÜZDE 10 ZAM GELDİ

Sarı, “BASKİ’nin iki ay önce yaptığı su faturalarındaki tarife değişikliği ile yüzde 300’e varan zamlar ile ilgili yürütmenin durdurulması ve kararın iptali için İdare Mahkemesine dava açtık. BASKİ’nin son toplantısında yapılan tarife değişikliği ölümü gösterip sıtmaya razı etmektir. Suya yüzde 300 zam yapıp bu zammı yüzde 20-25 oranında aşağı çektiler. Kademe farkıyla Balıkesir’de yaşayan tüm vatandaşların faturalarına yüzde 10 zam gelmiş oldu. Zaten faturalara her ay TEFE-TÜFE oranında yüzde 1-1.5 zam geliyor. Kırsalda 2 ay önce 3 lira 66 kuruş olan su fiyatı şimdi 5 lira 85 kuruş oldu.

PARALAR İADE EDİLSİN

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi kırsala savaş açmış. Kırsalda ahır aboneliği 92 kuruştan 3 lira 66 kuruşa çıktı. Son değişiklikte bu ahır aboneliğinin su fiyatı değişmedi. Yüzde 300’lük zulüm devam ediyor. Yasa kent merkezinde uygulanan su fiyatının yüzde 25’ini kırsalda uygula diyor. Bu kenti yönetenler kentin değerlerine saygı duymalı. Balıkesir’de tarım ve hayvancılığın bitirilmesine müsaade etmeyeceğiz. İki ayda faturalara yansıyan rakamlar acilen iade edilmeli. Su zamlarına evet oyu veren ve çekimser kalan muhalefet üyelerini de halkın hakkını savunmaya çağırıyoruz” dedi.

Mahmut ACARÖZ | Haberci

Editör: Haber Merkezi