Balıkesir Milletvekili, AK Parti MKYK Üyesi Yavuz Subaşı'nın mesajı şöyle:

Sevgili Balıkesirli Hemşehrilerim,

Ramazan Bayramını bize bir daha lütfeden Allah'a hamdolsun.

Peygamberimiz bizi "bir vücudun azaları" olarak tavsif etmektedir. Bu vasıfların diğer bir anlamı da, müminler olarak birbirimize karşı müşfik ve merhametli olmak ve bütün insanlığa karşı hakkı ve adaleti gözetmek yükümlülüğüdür.

Dünyanın neresinde olursa olsun, eğer darda olan din ve dünya kardeşlerimize elimizle veya dilimizle yahut en azından kalbimizle bir cevap veremiyorsak, onların yanında olduğumuzu hissettiremiyorsak, imtihanı kaybettiğimizin eşiğindeyiz demektir.

İşte tövbe kapılarının sonuna kadar açıldığı Ramazan Ayı ve eğer hakkıyla düşünürsek, teneffüs ettiğimiz her sağlıklı nefes, bu imtihanı kazanmamız için Allah’ın bize lütfettiği nimetlerdendir.

Kardeşliğimizin özelliklerinden ve gereklerinden biri de paylaşmaktır. Şunu içtenlikle ifade edebiliriz ki, miktarı ne olursa olsun hepimizin paylaşacağı hem maddi ve hem de manevi şeyler vardır. Öyleyse gafletimizin ve dahi cehaletimizin imanımıza, izanımıza, aklımıza ve vicdanımıza galebe çalmasına fırsat vermeden paylaşalım. Öyle ki, paylaşmak bizim hayat tarzımız olsun. Ama paylaşırken iffetimizi, hayâmızı ve tevazumuzu kuşanalım ki, kibir üzerimize sıçramasın. Zira içtenlikle paylaşılan bir tebessüm, kibirle paylaşılan bin altından daha hayırlı ve daha değerlidir.

Allah’ın bize bahşettiği merhametin birbirimiz ve yeryüzünün bütün mazlumları için olduğunu bilelim.

Hem bu salgının aramıza koyduğu mesafeyi koruyalım ve hem de bütün dünyayı etkisi altına alan bu musibetten, bu şerden kurtulmak için dua edelim.

Ramazan Bayramını bu sene salgın yüzünden bugüne kadar ki kutlamalarımızdan çok farklı ve mesafeli olarak kutlamak zorunda olduğumuzun bilincinde olarak, kesinlikle bayram ziyareti yapmamaya özen gösterelim. Dijital çağın nimetlerinden istifade ile büyüklerimizi arayalım ki kederlerinde, tasalarında ve üzüntülerinde olduğu gibi mutluluklarında da yanlarında olduğumuzu hissettirelim.

Arayalım ki, mesafelerimiz uzak olsa da, gönüllerimizin bir ve birlikte olduğunu bilsinler.

Gelecek günlerin daha aydınlık, daha müreffeh ve daha güzel olacağına olan inancımız bugünleri daha kolay atlatmamıza yardımcı olacaktır.

O yüzden devletimizin salgınla ilgili aldığı kararlara harfiyen riayet etmeye azami özeni gösterelim. Ve unutmayalım ki göstereceğimiz bu özen sadece bizi ve milletimizi değil, bütün insanlığı esenliğe taşıyacaktır.

Her şerden hayra giden bir yol olduğu ümidiyle Allah’a tevekkül ve dua ile çalışalım. Çünkü "Hak şerleri hayreyler... Zannetme ki gayreyler... Ârif ânı seyreyler... Mevlâ görelim n’eyler... N’eylerse güzel eyler…”

Bu duygularla Ramazan Bayramınızı tebrik ediyorum. Bayramınız bayram ola…

Editör: Haber Merkezi