CHP Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Av. Namık Havutça Balıkesir SEKA eski kağıt fabrikası önünde CHP İl Başkanı Muzaffer Mavuk, il yönetimi ve Balıkesir Emek Platformu ile birlikte bir basın açıklaması yaptı.

SEKA’nın işgaline son verilmesi gerektiğini belirten milletvekili atıl duran fabrikanın bir an önce Balıkesir ve ülke ekonomisine kazandırılması gerektiğini söyledi.

Havutça, “Balıkesir halkı iş aş peşinde koşarken, gençlerimiz işsizliğin pençesinde yaşam mücadelesi verip geleceğini hiç değilse biraz olsun görebilecek bir umut ışığı ararken SEKA’nın işgali niye? Başbakan’a iki kez sordum. Başbakan susuyor yanıt vermiyor. Başbakan Balıkesir SEKA için artık susmamalı!” dedi.

SEKA İÇİN ARAŞTIRMA ÖNERGESİ

Havutça, hazırladığı Balıkesir SEKA’nın Meclis Araştırma Önergesi’nin 22 milletvekilinin imzası ile birlikte TBMM Başkanlığı’na verdiğini ifade etti.

Havutça araştırma önergesinde, SEKA Balıkesir İşletmesinin özelleştirme uygulamasının başlangıcından günümüze kadar; özelleştirme yöntemlerinin bir bütün olarak incelenmesi, SEKA Balıkesir İşletmesinin özelleştirme uygulama sonuçlarının saptanması, özelleştirilen işletmenin çalışanlarının bugünkü durumlarının belirlenmesi, SEKA Balıkesir İşletmesinin özelleştirmesinin yasal dayanakları ve bu konudaki yargı karalarının ele alınması ve özelleştirme sürecinin kapsamlı ve derinlemesine araştırılmasını istediklerini sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi