BALIKESİR Karesi Belediyesi'nde CHP'li meclis üyelerince verilen soru önergesiyle başlayan söz düellosuna son noktayı "Atatürk üzerinden siyaset yapmayı bırakın" şeklindeki sözleriyle Belediye Başkan Yardımcısı Baki Yardımdağ koydu!

BU ÖDÜL 'OLAY' OLDU


Karesi Belediyesi’nin Karesi Kent Konseyi ve İlçe Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile anne adaylarına yönelik düzenlediği “Anneliğe Hazırlık Eğitimi Projesi” merkezi İstanbul'da bulunan Kent Araştırmalar Enstitüsünce Uluslararası İdealkent Ödülü’ne layık görüldü. Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan ödülü, Ocak ayı başında gittiği Paris’te düzenlenen törenle aldı. 

CHP SORU ÖNERGESİ VERDİ


Kent Araştırmalar Enstitüsünce verilen ödül, Karesi Belediye Meclisinin Şubat ayının ilk toplantısında gündeme getirildi. CHP Belediye Meclisi üyeleri, bu ödülün nasıl alındığına ilişkin soru önergesi verdi. 
Karesi Belediye Başkan Yardımcısı Baki Yarımdağ, bunun üzerine açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Engin Özkoç'un büyük tepki çeken ifadelerine konuşmasında yer veren Yarımdağ, benzeri zihniyetin Karesi Belediye Meclisi'ne taşınmasına izin vermeyeceklerini söyledi. 

KARŞILIKLI SÖZ DÜELLOSU
Yarımdağ, bu yöndeki beyanatına eleştiri getiren CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın'a yeni bir cevap verdi. 
CHP'lilere "Atatürk üzerinden siyaset yapmayı bırakın" çağrısında bulunan Baki Yarımdağ'ın son açıklaması aynen şöyle: 

— ATATÜRK CHP’NİN TEKELİNDE DEĞİLDİR
— ATATÜRK ÜZERİNDEN SİYASET YAPMAYI BIRAKIN

Türkiye 2011 yılında kadına yönelik şiddet ile mücadele konusunda, İstanbul Sözleşmesi’ne çekincesiz imza koyan ve parlamentosundan geçiren ilk ülke olmuştur. Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Kadınlarımız hakkında söylediği sözü hatırlatmak isterim “Ulusun kaynağı toplumsal yaşamın temeli olan kadın; ancak erdemli olursa görevini yerine getirebilir. Kuşkusuz kadın, çok erdemli, çok Yüce olmalıdır.” Tüm Kadınlarımızın Dünya Kadınlar gününü kutlar sağlık ve esenlikler dilerim. 
CHP Karesi İlçe Başkanı Sayın Dilek Yalçın Hanım’ında Dünya Kadınlar gününü kutlarım. Tabii kendileri çok talihsiz bir basın açıklaması yapmıştır. Öncelikle şunu ifade etmek isterim ki Sayın Dilek Yalçın, Mustafa Kemal Atatürk'ün üzerinden siyaset yapmayı bırakmalıdır. Mustafa Kemal Atatürk CHP’nin tekelinde değildir. Sayın Yalçın’ın basın açıklamasında kullandığı “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucu olan partinin onurlu bireyleri” cümlesinde kendilerini milletin üstünde gören, soyutlayan, ayrıştıran, bölücü dil kullandıklarının en güzel örneğidir.
Sayın Yalçın bilmelidir ki Devleti de Cumhuriyeti de Atatürk'ün liderliğinde milletimiz kurmuştur. Cumhuriyetimizin bir anlamı da milli iradedir. Cumhur kelimesinin anlamı Halktır, Millettir. Sizin vekilinizin Cumhurbaşkanımıza yaptığı hakaret milletimize yapılmıştır. Devletin partisi olmaz, milletin partisi olur. Millet, her şeyin başıdır, temelidir. CHP zihniyeti Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatından sonra resimlerini Türk parasından çıkartanlardır. CHP zihniyeti devlet dairelerinden Atatürk'ün posterlerini indirenlerdir. CHP zihniyeti PTT'nin pullarından Atatürk’ün resimlerini kaldıranlardır. CHP zihniyeti Karesi Belediye Meclis’inde İstiklal Marşımız okunurken, İstiklal Marşımızı okumaya tenezzül etmeyendir. Sayın Yalçın Şahsıma cevap yetiştireceğine öncelikle Karesi Belediye Meclisimizde İstiklal marşımızı okumayan CHP’li Belediye meclis üyesinden neden okumadığının hesabını sormalıdır. Sonrada fırsat bulursa zaman ayırabilirse İlçe Başkanlığını yaptığı partinin geçmişini okumalıdır.

Karesi Belediye Başkan Yardımcısı
M. Baki Yarımdağ

 

Editör: Haber Merkezi