Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, ilki Bandırma'da gerçekleştirilen; Erdek, Gönen, Manyas, Marmara ve Bandırma'nın konuşulduğu 2020-2024 Stratejik Planlamaya Esas Şehir Çalıştayı Bölge Toplantılarının ikincisini ise Ayvalık'ta yaptı.

Sivil toplum kuruluşlarının da katılımlarıyla Edremit, Havran, Burhaniye, Gömeç ve Ayvalık ile ilgili istişarelerin yapıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Yücel Yılmaz, ezbere ve rasgele şehir yönetilemeyeceğini kaydederek, "Her başarılı işin, her güzel işin arkasında ciddi bir planlama var. Biz şuanda gerek Şehir Koordinasyon toplantıları ile gerekse yaptığımız bölge çalıştayları ile bu planlamaları yapıyoruz" dedi.

"ŞEHRİ BİRLİKTE PLANLIYORUZ"

Göreve başladıkları günden bu yana şehre değer katmak için çalıştıklarını vurgulayan Başkan Yücel Yılmaz, "Şehrimizin insan kaynağını, ortak paydada yapacaklarımızı ve ilçe belediyelerimizle işbirliği yapacağımız konuları tespit ediyoruz. Bunun için çalıştaylarda bir araya geliyor, şehri birlikte planlıyoruz. Planlamaları yapmadan önce mutlaka paydaşlarıyla istişare halinde olmamız gerektiğini her zaman söylüyoruz. Bu istişareler bir sistem içerisinde yapılırsa sonuçlarının da güzel olacağı inancındayız. Yaptığım her işte şunu gördüm; eğer iletişim kanallarını açarsanız, insanlar size düşündüklerini söyleyebilirse başarılı olursunuz. Zaman içerisinde kurulan bu diyalog herkesin, her şeyi bilerek yapmasını sağlar" dedi.

"ŞEHİR, EZBERE YÖNETİLMEZ"

Şehrin kaynaklarını doğru yerde kullanarak akademik güçle, insan kaynağı gücüyle şehir için üretmeye geldiklerini söyleyen Başkan Yücel Yılmaz, "Benim belediye başkanı olarak bütünü bir arada tutmam ve herkese eşit ve adil bir şekilde belediye hizmetlerini ulaştırmam gerekiyor. Üretmek, başarmak ve sonuca gitmek istiyorsan herkesi dinleyeceksin, şehri uzaklaştıracaksın. Rasgele ve ezbere tesadüfen şehir yönetilmez. Her başarılı işin ve güzelin arkasında ciddi bir planlama vardır. Biz şuanda o planlamaları yapıyoruz" açıklamasında bulundu.

"GÜÇLÜ YANLARIMIZI

ORTAYA ÇIKARACAĞIZ"

Gerçekleştirilen toplantının Körfez bölgesi için önemli olduğunu vurgulayan Yücel Yılmaz, "Her adımımızı istişare ederek attığımız gibi yapacağımız her şeyi doğaya, tarihe ve kültüre saygıyla yapmamız gerekiyor. Körfez bölgesi 'akıl ettik, ihtiyacımız var, burada bunu istiyoruz, hadi yapalım' diyerek değil, tüm paydaşlarının katılımıyla ele alınması gereken bir yer. Bizim öncelikle kimliğimizi, medeniyetimizi ve kültürel birikimlerimizi şehre yansıtmaya, şehrimizin güçlü yanlarını ortaya çıkarmaya ihtiyacımız var. Bunu da sizlerle birlikte yapacağız. Bu bölge kendine özgü tarihi ve kültürü olan, dünyada görülmesi gerekenler listesine girebilecek bir yer. Tüm projelerimizi bunun bilinciyle hayata geçireceğiz" dedi.

ŞEHRİ KONUŞUYORLAR

Büyükşehir Belediyesi Strateji Belgesi hazırlanmasına yönelik gerçekleştirilen bölge toplantılarında; 20 ilçede 9000 kişi ile yapılan anket ile muhtar, esnaf ve sivil toplum kuruluşlarıyla gerçekleştirilen mülakatlar sonucunda elde edilen verilerin analizi yapılıyor. Toplantılarda yapılan analizlerin sonucunda 5 ana başlık altında belirlenen gündem maddeleri; Altyapı ve Mobilizasyon, Şehir Ekonomisi ve İstihdam, Şehir ve Çevre, Sosyal ve Kültürel Gelişim ile Şehir Yönetimi adı altında oluşturulan gruplarda tartışılıyor.

KATILIMCI BELEDİYECİLİK

Balıkesir geneli beklenti analizlerinin özet tabloları, Büyükşehir Belediyesi ile şehir kurumlarının işbirliği geliştirebilecekleri alanlar, şehrin gelişimi için önerilen alanlar ve projelerin görüşüldüğü ve katılımcı belediyecilik ilkesiyle gerçekleştirilen toplantılara sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, Büyükşehir ve ilçe belediyelerinden yetkililer ile sivil toplum kuruluşları ve muhtarlar katılıyor.

Editör: Haber Merkezi